Feed on
Posts
Comments

Nepriklausomos Lenkijos atkūrimo po Pirmojo pasaulinio karo pagrindinis veikėjas maršalas Jozefas Pilsudskis turėjo aštrų liežuvį ir nesigailėjo jam nepatinkančių dalykų:

Ja tego, prosze pana, nie nazywam Konstytucja, ja to nazywam konstytuta. I wymyslilem to slowo, bo ono najblizsze jest do prostituty. Pierdel, serdel, burdel.

Kto nie byl socjalista za mlodu, ten na starosc bedzie skurwysynem.

Naród wspanialy, tylko ludzie kurwy. (apie Lenkiją)

– Panie Marszalku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z mozliwych. Bic kurwy i zlodziei, mosci hrabio. (apie naujos partijos sukūrimą)

Polacy okazali sie kamieniem plesnia pokrytym, a nie ladunkiem dynamitu.

Polacy sa narodem idiotów.

Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja.

Religia jest dla ludzi bez rozumu.

Reka Boza prowadzi mnie i oslania.

Zachód jest parszywienki.

Wytworzylem cale mnóstwo pieknych slówek i okreslen, które po mojej smierci zostana, a które naród polski stawiaja w rzedzie idiotów.

čia

33 Responses to “Pilsudskis apie politiką”

  1. Italiana vera parašė:

    Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja, – mial Pan rację.

  2. Gunas parašė:

    Naród wspanialy, tylko ludzie kurwy

    geras 🙂

  3. Gunas parašė:

    Kažkada iš kažkur esu nugirdęs tokį posakį:

    Robotnica newelka, ale kurwa mocna

    tinka sakyti įvairiomis progomis 🙂

  4. Voldemaras parašė:

    Truputis rašybos klaidų neturint lenkiškos klaviatūros. Pav.:

  5. Voldemaras parašė:

    Reka Boza… turėtų būti: Ręka Boža… ir pan. , nes kartais skaitant gaunasi kitokia prasmė…

  6. Taškas parašė:

    “ Jestem Litwinem, a więc należę do rasy więcej umiarkowanej niż Francuzi i Polacy, którzy są sobie podobni pod wieloma cechami charakteru…“

    „Polacy są narodem idiotów.“

    O dabar įsivaizduokim, kas būtų, jei koks lenkas taip atsilieptų apie lietuvius. 🙂

  7. Nauticalis parašė:

    Nukniaukiu vieną sentenciją! 🙂

    Beje, jo kalba, pirmąkart įrašant į garso įrašo įrenginį (ne gramafoną – kitaip vadinosi), yra pilna subtilaus jumoro. Tikrai siūlau susirasti ir paklausyti, kaip jis vaikams per pasakos analogiją pasvarsto, kaip čia dabar jo balsas gyvens atskirai nuo jo kūno, ir kaip ta mintis jį savotiškai linksmina… 😉

  8. velnias parašė:

    iš komentarų pg tavo nuorodą

    Предки Пилсудского, жмудинский род Giniotas, владели в Жмуди поместьем Пилсуда (Pilsoda, Pilsūda), давшего корень ополяченной фамилии Пилсудского. Батюшка маршала, сочувствовавший восстанию 1863 г., понимал и изъяснялся по-литовски. Корни имен балтские: Giniotas – от ginti = гнать, защищать (герб Погоня – в том же ряду); Pilsoda-Pilšūda = спектр значений от поэтических (сад на валу) до вульгарных.

    Pilšūdzkis, che-che.

    • grumlinas parašė:

      Biškį pribriedinta ten. Iš rimtesnių šaltinių http://obcyjezykpolski.interia.pl/?md=archive&id=416 :
      W „Kronice rodu Piłsudskich” czytamy, że nazwisko Piłsudski pochodzi od nazwy miejscowej Piłsudy będącej spolonizowaną wersją litewskiej nazwy Pilsotas (nosiła ją południowo-zachodnia część Żmudzi). Pod koniec XVI w. tereny te kupił Bartłomiej Giniatowicz, starosta powiatu upickiego w Wielkim Księstwie Litewskim , i od tego czasu przy nazwisku Giniatowicz zaczął się pojawiać człon drugi, Piłsudski (żeby tych Giniatowiczów nie mylić z innymi Giniatowiczami). Potomkowie rodu zrezygnowali jednak z dwuczłonowego nazwiska Giniatowicz-Piłsudski i tym samym Piłsudski stało się nazwiskiem podstawowym.

      • velnias parašė:

        lenkai pabijojo paaiškinti pavardės Giniatowicz etimologiją, todėl galima pasakyti, kad rusai mažiau prirašė, bet daugiau atskleidė. )

      • velnias parašė:

        Sužinojau daugiau – „Pilsudski“ – o ne „Pilsudzki“ yra dėl to, kad pirminis variantas buvo „Пилсудский“, ir polonizuojant pavardę buvo išbraukta tik paskutinė „j“, o „ds“ į „dz“ patingėta keisti. Todėl, pagal teisybę, Pilsudzkį turime vadinti Pilsudskij!
        Geras. )

        • grumlinas parašė:

          Kas kam svarbu… 😀

          • velnias parašė:

            nes tai svarbu, kas ką besakytų )

            • grumlinas parašė:

              fignia IMHO tas galūnių žaismas. lygiai taip pat mūsų patreotų kvykčiojimai, kad Vilniaus krašte gyvena sulenkėję lietuviai, kuriuos reikia vėl atversti. nu jei žmogus savelenku laiko – gal palikim jį ramybėje. taip ir tavo šokinėjimas apie tas galūnes toks pats, atsiprašant, perdimas vandenin

  9. kept parašė:

    O taip, kažkada esu skaitęs jo citatas. Labai geros kai kurios. Lenkijoj dabar yra išėjęs net DVD su jo sentencijomis. Beje, beprotiška daugybė jų yra čia – pl.wikiquote.org – Józef Piłsudski.

  10. Taškas parašė:

    „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić.“
    — Józef Piłsudski

  11. velnias parašė:

    >>perdimas vandenin
    Tavo vrednumas neturi ribų. Taigi mano mintis paprasta – jis buvo tikras litwinas, kurio svajonė buvo sujungti, o ne padalinti. Tai, kad jis surusėjusio žemaičio lenkiškas palikuonis – tai tiesiog puiku. Lietuvos lenkų nacikams, kaip ir lietuvių nacikams- geras pavyzdys, kad lietuvių tauta – tai ne tik žemaičiai, bet ir litwinai, litvakai ir pan. )

    • grumlinas parašė:

      Perdimas vandenin – čia apie galūnes, kurios yra px 😉
      Taip, jis svajojo atkurti Didžiąją Lenkiją „nuo jūros iki jūros“, tačiau toje Lenkijoje nebuvo vietos Lietuvai kaip bent jau pusiau savarankiškai valstybei. Todėl jis yra tiesiog iš Lietuvos kilęs lenkas

  12. velnias parašė:

    Man priimtinesnis toks požiūris:
    „По политическим взглядам Пилсудский был литвином – он ратовал за федерацию народов, исторически связанных с Речью Посполитой, а не за включение их в состав «Великой Польши».
    Междуморье – такое образование, которое никогда не поздно построить.“
    http://east-slavonians.livejournal.com/173343.html

    Geras straipsnis – reiks prie progos išversti į lietuvių kalbą ir į savo lj įdėti. O tai lietuviams labai jau prosmetoniškai istorija pasakojama.