Feed on
Posts
Comments

365 žodžiai – 151

pradžia, tęsinys

Matome, kad Zelenski atsidūrė situacijoje, kai jam reikia atramos, kuri imsis karo visų pirma su Tymošenko ir Kolomojsky. Saakašvili iš pirmo žvilgsnio čia puikiai tinka, kažkada tam jį pakvietė į Ukrainą ir suteikė pilietybę ex-prezidentas Porošenko. Ne reformoms vykdyti, o būtent karui su politiniais priešininkais, visų pirma, tuometiniu premjeru Arsenij Jaceniuk, kurio partija laimėjo daugiau balsų nei BPP. Sekantis buvo nepaklusnus ministras Avakov. Tada maištingasis oligarchas Kolomojsky. Saakašvili didvyriškai kovojo su prezidento priešais, vadindamas tai kova su korupcija, kol neatsisuko prieš vakarykštį darbdavį.

Istorija eina ratu: Porošenko kažkada atsikvietė Saakašvili kovoti su Jaceniuk, Zelenski jau dabar kovoja su Porošenko, Kolomojsky ir Tymošenko. Tačiau nenustebsiu, kad po metų-kitų Maidane Saakašvili rėš ugningas kalbas, raginančias kovoti su Zelenski. Kodėl? Greičiausiai todėl, kad Zelenski nebenorės/nebegalės apmokėti Saakašvili sąskaitų. Kadangi kiekvienas, kuris susideda su Saakašvili, baigia taip pat.
Beje, tokia juokinga prognozė – įtariu, kad Zelenski turės atimti iš Saakašvili Ukrainos pilietybę, kai šis pasuks prieš Zelenski.

Comments are closed.