Feed on
Posts
Comments

365 žodžiai – 149

Ukrainos prezidentas Zelenskij grąžino buvusio prezidento Porošenko atimtą Ukrainos pilietybę Michailui Saakašvili, kažkada buvusiam Gruzijos prezidentu. Pabandom trumpai pamąstyti, kodėl? Prezidentas staiga pamatė, kad jį supa ne žmonės, tiesiog turintys skirtingus požiūrius ir norą dialogui, bet patyrę politiniai plėšrūnai, kurie gali jį suėsti gana greitai. Bandymai apžaisti juos iš anksto pasmerkti nesėkmei – patirties skirtumas tiesiog per didelis. Taigi Zelenskij suprato, kad jam reikia tokio paties masto plėšrūno, o Saakašvili puikiai tinka šiam vaidmeniui.

Taigi, kas tie pagrindiniai Zelenskij košmarai? Visų pirma tai Igor Kolomoisky, kuris iš vakarykščio rėmėjo pavirto daug reikalaujančiu ir brangiu sąjungininku. Su skandalu jis padarė savo kandidatą prezidento administracijos vadovu, stumia saviškius į ministrų postus. Zelenskij tai kainavo reputacijos taškus. Artėja kova dėl gubernatorių vietų ir valstybės valdomų įmonių kontrolės. Bus kvotos Kolomojsky žmonėms „Liaudies tarno“ partijos sąraše artėjančiuose rinkimuose į Aukščiausią Radą. Vėliau, prastėjant padėčiai Ukrainoje, nusivylusių rinkėjų pyktis bus nukreiptas į Zelenskij. Ir tas nusivylimo procesas pamažu jau vyksta.

b.d.

2 Responses to “365 žodžiai – 149”

  1. scania parašė:

    Zelenskis prieš Kolomoiskį kaip gyvas skydas prieš Girkiną. Gal ir supranta, kad jis skydas ir po to atpirkimo ožys, bet ką jis gali? Tiesą pasakius, man neįdomu net. Pats įdomumas – o ką ukrainiečiai? Tebesidžiaugia laimėtais rinkimais? Tikisi, kad viskas savaime susitvarkys? Ar galvoja, kad turi marias laiko?

    • grumlinas parašė:

      Pakolkas 73%(tm) tebesidžiaugia. Problemos prasidės, kai paaišįkės, kad niekas nesikeičia greitai, nes greitai keistis negali. Reikia laukti rinkimų, tada matysis, kas jiems nušvito.