Feed on
Posts
Comments

Įvykiai Egipte [2]

Na ką, šiandien vėl bendravome su dukra.
Situacija Hurgadoje ganėtinai normali: nors buvo paskelbta komendanto valanda, ji buvo praignoruota; buvo užpulti ir apiplėšti keli supermarketai (tačiau, kaip sako dukra, tai suprantama – varguoliai ten iš tikrųjų nelabai ką turi valgyti, nes, kritus turizmui, pasiektas neregėtas skurdo lygis). Dukra pabendravo su pora gerokai išgėrusių rusų, kurie, prisižiūrėje per televizorių Kairo įvykių, norėjo važiuoti ten papramogauti, bet jų nusipirkta kelionė buvo atidėta. Šiandien dukra lydėjo turistų grupes į gretimą miestą – autobusai važiavo su ginkluota palyda, bet be nuotykių. Pakelės miesteliuose ramu, vietiniai netgi sėdi kirpyklose su kaukėmis ant veido, bet slampinėjančių turistų nematyti.
Užtai Aleksandrijoje situacija baisi – kovotojai prieš tironiją užpuolė vietinį kalėjimą ir išleido kalinius. Šie apsiginklavo iš policininkų atimtais ginklais ir pradėjo plėšti bei deginti miestą. Dukros draugė (ištekėjusi už egiptiečio) gyvena Aleksandrijoje) ir kaip sykis, joms besikalbant mobiliu, nusiklatėliai pradėjo laužti dukros draugės duris. Dukra tik spėjo išgirsti, kad draugė bėga padėti užstumti spintą ant durų ir ryšys nutrūko. Vakar draugė su vyru ir vaikučiu bandė pabėgti automobiliu iš Aleksnadrijos, bet jiems nepavyko – visi keliai į pietus užblokuoti, kadangi jie veda link Kairo. Laukiame, gal pavyks susisiekti…

8 Responses to “Įvykiai Egipte [2]”

  1. xminde parašė:

    CŽV apetitas auga…

  2. Taškas parašė:

    Nelinksmi dalykai vis tik.

  3. proffanas parašė:

    Rusų puslapiai jau mirguliuoja „žiniomis“, kad šie neramumai Egipte buvo suprojektuoti JAV dar 2008m.
    Kas būtų milžiniška, nedovanotina durnystė iš štatų pusės 🙂 . Baradėjus neturi tokio realaus svorio, kad įstengtų nuslopinti neramumus.
    Dar iš įdomesnių teiginių: armija Kaire šiandien atsisakė šaudyti į civilius. Bet anglakalbio šios naujienos patvirtinimo dar neaptikau.