Feed on
Posts
Comments

Vakar buvo sunki diena. Tik parašiau, kad Hurgadoje ramu, kai prasidėjo… Susiskambinome su dukra, sužinojome, kad jos draugę rusę (ją gerai pažįstame ir subendraujame, kai būname Egipte) nuo peiliais ir armatūra ginkluotų kovotojų-su-tironija™ apgynė subėgę kaimynai, lyg ir ramiau pasidarė, bet va dukra pranešė, kad Hurgadoje prasidėjo plėšimai. Visas centras (Sakkala ir Doharas, t.p. Šeri rajonas) nusiaubtas, plėšikautojai jau eina į kitas miesto vietas, kur kaip sykis įsikūrusi parduotuvė, kurioje ji dirba. Vietiniai parduotuvių savininkai ir darbuotojai, taip pat viešbučių apsauginiai apsiginklavo armatūros strypais ir laukia ateinančių banditų. Policija gi, pasirodo, pasitraukė iš miesto, ir netgi apsauga, kuri palydėjo autobusus su turistais į kitą miestą, sugrįžusi nebevažiavo į Hurgadą, o sustojo prie jo ribos. Taip kad vyrai pasiruošė ginti save ir savo turtą. Bet, laimei, neprireikė, nes pasigirdo šarvuočių motorų ūžimas ir pasimatė šviesos – atvyko kariuomenė, kuri turėjo saugoti tą rajoną. Kaip paaiškėjo, saugiausia pasidarė nusiaubtame miesto centre, nes ten atvykusi kariuomenė išvaikė marodierius ir ėmė saugoti turistinę zoną. Tad dukra su savo chebra parvažiavo namo miegoti, nes jau planavo nakvoti parduotuvėje.
Tiek žinių iš saulėto Egipto…
Tiesą pasakius, jaučiu baisų NUOVARGĮ…

23 Responses to “Mintys naktį į sekmadienį arba Įvykiai Egipte [3]”

  1. Rokiškis parašė:

    Kai sakant, nervų tamstai linkiu atsparių.

    • grumlinas parašė:

      -> Rokiškis – ačiū, kitų variantų neturim 😉 Gerai, kad ji ten ne turistė, yra pakankamai pažįstamų ir draugų. Bet vistiek neramu.

  2. Voldemaras parašė:

    Stiprybės. Mes Jus palaikome…

  3. pričkus parašė:

    Šiandien skaičiau, kad eilinė turistų „porcija“ išskrido ilsėtis į Egiptą… Ekstremalai, vienok!

    • grumlinas parašė:

      -> pričkus – nereikia ekstremalų – mano brangiausioji turi bilietą kitam savaitgaliui į Egiptą, nusipirktą dar prieš vius šitus įvykius. Jei atšauktų reisą – būtų paprasčiau, nei pačiam priimti sprendimą

    • Rokiškis parašė:

      Per Lietuvos Radiją Novaturo direktorius tik ką pasakojo apie tai, kad Hurgadoje ramu ir beveik niekas neatsisakinėja kelionių ir blablabla. Kaip ten sako – pinigai nesmirda.

  4. pričkus parašė:

    Kartas nuo karto pagalvoju, kad vis dėlto kažkas diriguoja ivykiams pasaulyje: dainuojančios ir visokių spalvų revoliucijos Rytų Europoje praeito šimtmečio pabaigoje (jau!) , dabar Artimieji Rytai… Kas turi startinį pistoletą? Kada driokstelės Šiaurės Korėja, Kuba?

    • grumlinas parašė:

      -> pričkus – diriguoja ar ne – ar mums, jei patenkame į tą sukūrį – nuo to lengviau?

  5. Taškas parašė:

    Stiprybės, Gintarai. Ne tyruose gi dukros šeima. Bendros bėdos ir išorės grėsmės greit suvienija ne tik lietuvaičius.
    Nieko sau revoliucijos scenarijus , jei pradeda namus- ne kokias ten parduotuves – plėšt. Kažkaip pagalvojau – Egipte ypatingą vaidmenį turi kariškiai, ne tik dėl to, kaip parado metu nukovė Sadatą.
    Reiškia, tuose gyvenamuose turtingųjų rajonuose, kuriuose plėšikauja „revoliucionieriai“ neišvengiamai nukentės ir kariškių ar jų giminių šeimos. O tie neturėtų būt romūs.
    Be abejo, savigynos (ar net milicijos- būtent tokios) būriai irgi gyvybiškai reikalingi ir iškart.

    • grumlinas parašė:

      -> Taškas – bijau net tiek sistemos – pakanka ten jai draugų, bet atsitiktinumo. Ryšį šiokį tokį turim, nors va šįryt iki šiol neveikė 🙁

    • Rokiškis parašė:

      Taškai, didžiausias visų laikų revoliucijos teoretikas ir praktikas Vladimiras Uljanovas teigė, kad bet kurios revoliucijos varančioji jėga yra liumpenproletariatas. Tad nereikėtų stebėtis plėšikavimais.

      O dėl kariuomenės – geras pastebėjimas. Reikia tikėtis, patvarkys reikalą. Nors ir režimas, bet vienas iš tų, kur turi kažkiek sąmoningumo.

  6. Zeppelinus parašė:

    Galiu tik įsivaizduoti, kiek nervų pačiam kainavo tos atsinaujinančios „naujienos“.

    Beje, ar nėra galimybės dukrai pasiimti atostogas ir parskristi kuriam laikui į Lietuvą?

    Jai – sėkmės, o Tu – laikykis!

    • grumlinas parašė:

      -> Zeppelinus – planavome kažkur vasarį-kovą jos sugrįžimą, ale neskubėjo, nes viskas gerai ėjosi. tai gal paskubės dabar

  7. Rokas Arbušis parašė:

    naujas Grumlino terminas — kovotojų-su-tironija™
    kitokie nei daugumos žiniasklaidos pranešimai per EuronewsTV ir situacija aiškesnė, bet liūdnesnė: pasileido gaujos nuo grandinės….

    laikykis, kolega blogeri ir dukrai sėkmės (ar sakiau, kad skaitydamas blogą vis vyliausi jos foto pamatyti? nesvarbu, kad nutekėjusi, smalsu gi… 🙂

    • grumlinas parašė:

      -> Rokas Arbušis – taip, pranešimai žymiai liūdnesni, nes teisybė žymiai niūresnė, nei geopolitiniai žaidimai, siekiant išgelbėti Mubaraką ir tam vaizduojant padėtį biškį idiliškai.

      Kaslink mano kūdikio – ana yra ant Feisbuko, bet dabar prie jokių internetų neprieina, tai neužfriendins 😉 Laimei, nors mobilus ryšys kartkartėm dirba

  8. Skuodas parašė:

    Hurgada, įvykiai kaip ir nušviesti, o gal žinot kaip šarmal šeiche, nes kitai savaitei turiu bilietus.

    • grumlinas parašė:

      -> Skuodas – nežinau nieko, ten neturim jokių kontaktų

    • Rokiškis parašė:

      Skuodai, kadangi vyksta ne šiaip kažkas, o užsieniečių evakuacija iš Egipto, ir net mūsų URM paskelbė nerekomendavimą (kas yra išskirtinis dalykas), kategoriškai nepatarčiau. Tai yra rimta.

  9. Giedre parašė:

    sugniaužus kvapą skaitau tavo įrašus.. Tamsta turi geležinius nervus arba turi geležinius nervus! Laikykites, Grumlinų šeimyna!