Feed on
Posts
Comments

Istorinės asmenybės nebūna vienspalviai geros/blogos. Tiesiog tą reikia suvokti.


1997.09.22, A.M.Brazausko 65 metų jubiliejus; dešinėje: Regina Bugorevičienė, a.a. Petras Gaučas
(Vlado Gulevičiaus nuotrauka)

8 Responses to “Algirdas Mykolas Brazauskas (1932.09.22-2010.06.26)”

  1. Eimantas parašė:

    Pvz Pol Potas.

    • grumlinas parašė:

      -> Eimantas – savo laiku Pol Potas vadovavo kovai prieš Lon Nolo režimą. Bėda, kad tas karinis režimas buvo pakeistas žmogžudišku režimu.

  2. Valentina parašė:

    Man tai domina, kiek ilgai durnadieze spres, kokia gi asmenybe jis buvo gera ar bloga…

    • grumlinas parašė:

      -> Valentina – na, Brazauskas ne Čingishanas, bet esmė ta pati – kuriais aspektais jis pozityvus, kuriais – negatyvus. Va tą reikia ir tirti, o ne vieną vienintelę etiketę lipinti durnadėžės pagalba

  3. grybukaras parašė:

    Klausimas ne apie geras/blogas. Bet, pvz., kai visose atminimo laidose ir kalbose jis pristatomas, kaip vos ne vienas pagrindinių veikėjų išsikovojant nepriklausomybę, ir tie kažkokie jo nuopelnai jos siekiant yra pateikiami, kaip esminiai jo politiniai laimėjimai, tai darosi kiek nejauku.

    • grumlinas parašė:

      -> grybukaras – na, kovotojas už Nepriklausomybę iš jo tikrai neypač, nes į tą kovą jis buvo stumte stumiamas aplinkybių, o ne savo paties iniciatyvumo. Aišku, visi šiandien tauškiantieji apie jo nuopelnus kitą dieną po laidotuvių jau bus tuos nuopelnus užmiršę.

      Man asmeniškai jo esmė labiausiai atsispindi garsiojoje frazėje: „Patraukite iš čia tą skudurą“

      • grybukaras parašė:

        Tai va. O legenda apie jo indėlį toj kovoj kuriama pakankamai aktyviai. Lyg nebūtų galima pasižiūrėt, kaip tokie kovotojai už laisvę iš CK atrodė kitose šalyse, ten kur be jų tikrai nelabai kas kovojo. Nazarbajevas koks ar Kravčukas.

        • grumlinas parašė:

          -> grybukaras – mitai ir legendos yra gerai – jie tvirtina tautos savimonę 😉 O kiek jose tiesos – jam tai rūpi? Pažvelk į mūsų pačių senąją istoriją – realiai ji juk mitologinė, o ne faktinė, nes neturėjome lietuviškos aristokratijos, o tik sulenkėjusią.
          Kaslink AMB – istorija anksčiau ar vėliau viską supurto ir stabus nuverčia nuo pjedestalų. O prabangūs mitai kur kas labiau pakenkia garbinamajam nei šiurkštoka tiesa.