Feed on
Posts
Comments

Jokia kita mintis neatėjo į galvą, pažiūrėjus į šią keistą nuotrauką. Niekaip neįtartum šito keisto objekto paskirties. Pasirodo – tarybinės konstrukcijos kasetinė bomba, naudota dar Žiemos kare prieš suomius. Dabar kasetinės bombos labai populiaros, jas ypatingai mėgsta naudoti prieš civilius gyventojus įvairūs kovotojai prieš terorizmą™. Kažkaip niekad nebuvau susimąstęs, kad kasetinės bombos turi jau tokią ilgą istoriją ir jas pirmąkart panaudojo vokiečių lakūmai prieš lenkus Antrojo pasaulinio karo pradžioje.
Labai neblogas straipsnis rusiškame žurnalo Popular Mechanics leidime

4 Responses to “Mirtinas plieninis Kūlverstukas”

  1. Andu parašė:

    Buvo dar vienas rusiškas stebuklas – 5 t svorio bomba su gelžbetoniniu korpusu…

  2. Rytis M parašė:

    Šios bombos iš dalies padėjo atsirasti pavadinimui „Molotovo kokteilis“. Kai sovietai pradėjo mėtyri šias bombas ant Suomijos miestų, Molotovas pareiškė, kad tarybiniai lakūnai mėto duoną badaujantiems suomiams. Taip šios bombos buvo pavadintos „Molotovo duonos krepšiais“. Kai suomiai susidūrė su sovietų tankais, daugumai vienintelis prieinamas ginklas buvo benzino, sumaišyto su tepalu ar smala butelys. Šie buteliai tapo pasiūlymu Molotovui „užsigerti savo duona“, taip jiems ir prikibo „molotovo kokteilio“ pavadinimas.

    • grumlinas parašė:

      -> Rytis M – yep, esu girdėjęs apie tą įdomią istoriją.
      Šiaip mažumėlę keista, bet Molotovas, kuris nebuvo kažkas tokio ypatingo, įamžintas isotrijoje: „Molotovo-Ribedntropo paktas“ ir „Molotovo kokteilis“