Feed on
Posts
Comments

Naujas epizodas iš 8_aukstas verčiamos Bjukeneno knygos “Vakarų žūtis”:
Panašiai kaip gyventojų skaičiaus augimas yra laikomas tautos sveikatos požymiu, taip depopuliacija yra tautos ir visuomenės negalavimo požymis. Dabartinėmis sąlygomis iš čia galima padaryti išvadą, kad Vakarų civilizacija, nežiūrint į visą jos galią ir turtus, yra labai giliame nuopolyje. Jos būklę galima pavadinti Češyro katino sindromu – kaip tasai katinas, vakarų tautos tirpsta tiesiog akyse.
1960 metais europiečių kartu su amerikiečiais, australais ir kanadiečiais buvo priskaičiuojama 750 milijonų, kas sudarė ketvirtadalį trimilijardinio pasaulio gyventojų. Be to, Vakarai tais laikais išgyveno gimstamumo bumą; imperijų kūrimo ir valdymo naštos atsikratymas, karo žaizdų užsigydymas – tais laikais vakarų tautos tiesiog spinduliavo gyvybine jėga ir energija. Naujieji Maltuso pasekėjai netgi pradėjo apverkti gyventojų skaičiaus augimo tempus ir niūriai pranašauti, kad planetos resursai greitai bus išeikvoti. Tada iš jų juokėsi, bet apie 2000-uosius juoktis nustojo.
Per 40 metų planetos gyventojų skaičius padvigubėjo, nuo 3 iki 6 milijardų, tačiau europietiškos (plačiąja prasme) tautos praktiškai nustojo atsigaminti. Daugumoje Vakarų šalių mirtingumas dabar atitinka gimstamumą, o kai kur ir viršija. Iš 47 Europos šalių tik viena musulmoniška Albanija demonstravo 2000-aisiais tokį gimstamumo lygį, kuri pakanka, kad tauta išliktų. Likusi Europa išmiršta.
Prognozės ganėtinai liūdnos. Iki 2050 metų pasaulio gyventojų skaičius išaugs trimis milijardais iki 9 mlrd, tačiau šis 50 procentų padidėjimas įvyks išimtinai dėka Azijos, Afrikos ir Lotynų Amerikos šalių, o 100 milijonų europiečių paprasčiausiai dings nuo planetos paviršiaus.
EUROPA
1960 metais europietiškos kilmės žmonės sudarė ketvirtadalį pasaulio gyventojų; 2000-aisiais – jau šeštadalį; 2050-aisiais jie sudarys jau tik dešimtadalį. Tokia liūdna nykstančios rasės statistika. Ir šios statistikos plitimas tarp plačiosios publikos kelia paniškas nuotaikas Europoje.
2000 metais Europoje nuo Islandijos iki Rusijos gyveno 728 mln žmonių. Išliekant dabartiniam gimstamumo lygiui, neatsižvelgiant į imigraciją, gyventojų skaičius iki 2050 metų sumažės iki 600 milijonų.
<...>
Kodėl tai vyksta? Viena iš priežasčių – socializmas, puikusis europiečių intelektualų idealas, puoselėjimas jau kelias žmonių kartas. “Jeigu pasiūlyti kiekvienam valstybinę pensiją, vaikai nustos būti apsidraudimu senatvėje, – teigia daktaras Džonas Volesas iš Džono Hopkinso universiteto. – Jeigu moteris uždirba daugiau negu pakankamai, kad jaustųsi ekonomiškai nepriklausoma, ji neieškos bet kokia kaina sau vyro. O jeigu galima užsiimti seksu tiesiog šiaip, neturint omenyje pastojimo, – šiandien tai įprasta tiek katalikiškai Italijai, tiek pasaulietinei Britanijai, – tai kam tada tuoktis?”
Išlaisvindami vyrus, žmonas ir vaikus nuo šeimos pareigų, Europos socialistai pašalino visuomeninį šeimos poreikį. Kaip pasekmė, šeimos institutas pradėjo nykti. O su šiuo institutu pradėjo mirti ir Europa. Tuo tarpu Trečiasis Pasaulis kas 15 mėnesių priauga šimtu milijonų žmonių – tai Meksikos gyventojų skaičius, kai tuo tarpu Europa praras tiek žmonių, kiek šiuo metu gyvena Belgijoje, Olandijoje, Danijoje, Švedijoje, Norvegijoje ir Vokietijoje. Jeigu neįvyks stebuklas, arba jeigu europiečių moterų staiga neapims noras turėti tokias pat gausias šeimas, kokias turėjo jų močiutės – ateitis priklausys Trečiąjam Pasauliui.
<...>
Taigi, “Pirmojo pasaulio” šalys dabar turi nelengvą pasirinkimą.
Išlikus dabartiniam gimstamumo lygiui, Europa iki 2050 metų turės priimti 169 mln imigrantų, jeigu ji, žinoma, nori išlaikyti dabartinį santykį tarp 15 ir 60 metų amžiaus gyventojų grupių. Jeigu gi europiečiai nutars visiškai kompensuoti natūralų gyventojų mažėjimą, jiems teks priimti iki 1,4 mlrd imigrantų iš Afrikos ir Vidurio Rytų. Kitaip tariant, arba Europa didina mokesčius, radikaliai mažina pensijas ir lengvatas gydymui, arba ji tampa “trečiojo pasaulio” kontinentu. Toks pasirinkimas, ir jį reikės padaryti.
Jeigu gimstamumo lygis Europoje neišaugs, vaikų iki 15 metų skaičius iki 2050 metų sumažės 40 procentų iki 87 milijonų, o senukų skaičius išaugs dvigubai – iki 169 mln. Vidutinis europiečio amžius bus 50 metų, kad 9 metais viršija vidutinį dabartinio japono amžių. Prancūzų tyrinėtojas Alfredas Sovi pastebi, kad Europa “rizikuoja tapti senukų, gyvenančių senuose namuose ir susirūpinusių senomis idėjomis, kontinentu”.
Nejaugi Vakarų mirtis yra neišvengiama? Ar kaip ir visi ankstesni pranašavimai apie Vakarų civilizacijos žūtį, šis irgi neišsipildys ir apie jį greitai pamirš arba prisimins tik kaip nepamatuotos panikos pavyzdį?

8 Responses to “Bjūkenenas apie demografiją”

  1. vyr parašė:

    vat mane niekaip nenustoja stebinti paradoksas, kad mes, būdami iš esmės trečiojo pasaulio atsilikėliai, tuo pačiu metu semiam pirmojo pasaulio „šalutinį poveikį“. What the f*ck?! Viena guodžia – jūs kaip norit, bet aš susiorganizavau gausesnę nei šiuolaikinė vidutinė familiją (aišku per pusė tik tiek, kiek mano seneliai).

    • grumlinas parašė:

      -> vyr – esame „pirmojo pasaulio“ šiknaskylė, kad ir kaip mums tai skaudžiai skambėtų

  2. Taškas parašė:

    Kartais atrodo, jog būti musės galva garbingiau negu būti liūto uodega. Turiu omenyje dvi sąjungas – TSRS ir ES 🙁

    Ir vis tik kraupi mintis, kad senutę Europą vadins minaretų šalimi.

  3. xminde parašė:

    Kokis gali būti išlikimas jei baltoji rasė propoguoja techniškai daugintis porų sąjungas? Degradacija vyksta ir psio… Kaip laukiniai nukariavo civilizuotus romėnus, taip.. ir dabar bus ;). Bet po mūsų nors ir tvanas :). Sieloms visatos per akis 😀

    • grumlinas parašė:

      -> xmindė – na taip, ir mūsų sieloms bus giliai dzyn, kad nuo Prisikėlimo mečetės bkšto klykauja mudezinas… 😉