Feed on
Posts
Comments

Sausio 13

Išaušo TA diena, kai prieš 19 metų prabudome nebe euforijoje ar gąsdinami, o po ĮVYKIO. Tada kaip niekad pasimatė, kas yra kas – kas susimyžęs bėgo Lenkijos link, o kas ir toliau susikaupęs kūreno laužus.
Nežinau, kaip jums, bet man su Sausio įvykiais labiausiai siejasi viena skausminga daina…

Erika Masytė – Laisvė

Tada tai buvo LIETUVA, o šiandien turime MŪSŲ Lietuvą ir JŲ Lietuvą. Jų – tai tų, kurie, kol mes giedojome „Tautišką giesmę“, patyliukais pasidalino Lietuvą gabalais. Kaip sako indėnai: „Atėjo baltieji ir liepė mums pakelti akis į viršų. Ir kol mes taip žiūrėjome į dangų, jie mums iš po kojų pavogė žemę“.
Susiniovę ir susiskaldę sutinkame 19tas Sausio įvykių metines. Yra tokių, kurie sako: „Kam mums tokia valdžia, prie ruso buvo geriau“. Yra tokių, kurie sako: „Kiekviena visuomenė turi tokią valdžią, kokios nusipelno. Reiškia, kol kas mes tenusipelnėme tokios.“ Ir kiekvieno valia spręsti, kas gi teisus.
Tiesą pasakius, laisvė turi baisią kainą. ATSAKOMYBĖ yra laisvės kaina.
Ir apie tai kita daina.

5 Responses to “Sausio 13”

  1. Natalija parašė:

    p. Gintarai, tiesiog išsakėte mano jausmus ir mintis, kurios valdė mane visą šį rytą…Tikiuosi, kad ne mus vienus…
    Ir niekada nepamiršiu tų dienų, į kur beeitų mūsų Lietuva.

  2. grumlinas parašė:

    -> p.Natalija – ačiū už gerus žodžius. Yra dalykų, kurių doras žmogus negali atsižadėti, kad ir kaip apgautas ir išduotas jis jaustųsi.

  3. Denis parašė:

    Masytės daina – vienintelis geras prisiminimas iš tų laikų.

  4. MariukasM parašė:

    Teisingai, man taip pat ši diena yra TA diena. Tada, prieš 19 metų, aš, kaip ir daugelis kitų, apsisprendžiau, kad noriu gyventi laisvoje šalyje, nors ir žinojau, kad nebus nei lengva, nei paprasta..

  5. liuka parašė:

    as siandien suprantu-kad tai buvo pati geriausia istorijos pamoka.ir as esu laimingas zmogus kad ja ismokau.
    ir jei sianakt vel pakviestu saugot valstybes – eiciau ir stociau i ,turbut, menkas zmoniu gretas.bet galiu utikrinti tai butu pareiga „is vidaus“.nes Lietuva tai ne tik „Jie“.
    beje tada man buvo tik 16m.