Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 5 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos
2006 – First flight of the F-35 Lightning II.

Taip, taip naujas prabangus žaisliukas mėgstantiems žaisti kareivėliais. Tiesa, iki jo pasirodymo rikiuotėje liko dar šiek tiek palaukti, bet ką padarysi – technologinės naujovės reikalauja ilgų nuobodžių nuodugnių atidžių atsakingų visapusiškų etc.itd. 😉 išbandymų. Tik tada tokie dalykai gali būti pradėti naudoti, nes tai ne tik skraidantys milijonai dolerių, bet ir ne vienus metus ruošti pilotai.
Jis atrodo impozantiškai brutaliai, savotiškas kampuotas aptakumas. Keistas lėktuvas. Galbūt tas keistumas paveldėtas su vardu, nes Antrojo pasaulinio karo laikų sunkusis naikintuvas P-38 Lightning irgi buvo labai jau savotiškos išvaizdos. Ir technologiškai jis buvo labai pažangus. Tradicija, tsakant. Juk abiejų tėvas – korporacija Lockheed, kuri, jei tikėti pletkais, jau kažką tiria/kuria/bando antigravitacijos srityje.

Tiesa, prisiminiau – būtent pilotuodamas žvalgybinį beginklį P-38 variantą F-5B žuvo rašytojas Saint-Ekziuperi. Kažkoks vokietys neseniai gyrėsi neva jį numušęs, bet surastas lėktuvas buvo be kovos žymių. Piloto klaida, techninė problema ar savižudybė (Saint-Ekziuperi sirgo sunkia depresijos forma). Kas dabar pasakys…

P.S. Jei būti atviram, man labiau prie širdies senukas P-38. Dizainas šaunesnis ir šiaip kažkoks simpatiškesnis 😉

2 Responses to “Gruodžio 15 prieš NN metų”

  1. Voldemaras parašė:

    Jo, anų laikų dizainas, pažvelgus ,iškart maloniai nuteikia…