Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 64 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
Death
1981 – Rushton Moreve, American bass player (Steppenwolf) (b. 1948)

Na ką, paimsim ne topinį Stepių Vilko Born To Be Wild, o būtent Moreve sukurtą hitą:

Steppenwolf – Magic Carpet Ride


2009: Šiandien prieš 64 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
Birth
1945 – Deborah Harry, American musician (Blondie)

Kažkokia keista diena ta liepos 1oji – tiek daug visokių įvykių pasaulyje įvyko, kad net akys apraibo. Atrinkau du įdomiausius ir po to užsimerkęs dūriau. Nugalėjo žavi blondinė Deborah Harry, o pralaimėjo Lietuvai buvęs kur kas labiau svarbus įvykis – Liublino unija:
1569 – Union of Lublin: The Kingdom of Poland (Polish Crown) and Great Duchy of Lithuania confirm a real union, the united country is called the Polish-Lithuanian Commonwealth or the Republic of Both Nations.
Tiesą pasakius, Liublino unija iš esmės likvidavo Lietuvos valstybingumą, tad ją ne švęsti reikia, o gedulo vėliavas kabinti. Čia situacija liūdna, nes būtent tada Lietuva iš esmės ir patapo Lenkijos dalimi, o vėliau dėl valdovų nesugebėjimo valdyti – Europos šiknaskyle. Tačiau tolerastija neleidžia tiesiai šviesiai pasakyti, kad lenkų ir lietuvių bajorai prašnekėjo ir pravetavo valstybę. Panašiai ir dabar – žodžių tryda Seime ir šalies ištampymas po oligarchų sandėliukus.
Na, bet grįžkime prie Deborah Harry. Viena mano mėgstamiausių moteriškių-atlikėjų – stiprus balsas, įspūdingas atlikimas. Kadaise ji švytėte švytėjo, paskui ilgam dingo, vėliau sugrįžo su super-topu „Mariah“.

Blondie – Maria

Comments are closed.