Feed on
Posts
Comments

Paklausite, o kuo gi tas Čarlzas Alburis taip įžymus, kad aš čia paie jį rašau? Tiesiog tuo, kad jis buvo antrasis pilotas bombonešio, kuris numetė atominę bombą ant Nagasakio. Miršta japonai, išlikę gyvi per tuos bombordavimus, miršta amerikiečiai, metę bombas. Praeina epocha, kurios ir nedera užmiršti, ir negalima leisti, kad ji pasikartotų.
ORLANDO, Fla. – Charles Donald Albury, co-pilot of the plane that dropped the atomic bomb on Nagasaki, Japan, has died after years of congestive heart failure. He was 88.
<...>
„My husband was a hero,“ Roberta Albury, his wife of 65 years, told The Miami Herald. „He saved one million people … He sure did do a lot of praying.“

Time interviu su juo 2005 metais
I had never really appreciated until then that this bomb could do something like that. All I could keep thinking was, I hope there is never, ever another time when we have to use one of these.

4 Responses to “Mirė Charles „Don“ Albury”

  1. Turn parašė:

    Is dalies pateisinu si amerikos poelgi, turbut dar butu pletesi ir pletesi kariniai veiksmai jei ne toks aiskus USA galios demonstravimas.

  2. grumlinas parašė:

    Realiai – taip. Ivodzimos operacija parodė, kad bus milžiniškos aukos tiek abiejų pusių kariškių, tiek Japonijos civilių tarpe. Tad atominis ginklas savo funkciją atliko. Aišku, būtų gerai, kad daugiau to neprireiktų.

  3. Ikaras parašė:

    Amerikonai bent jau svetima valstybe bombino.Gi sovietai ant saviskiu bande.Turejot girdet-1953 ar 1954m manevrai su tikros atomines bombos panaudojimu.Viena ausimi girdejau,kad vokieciai spejo savo bomba isbandyti 1945metais,tik nezinau,ar tikrai tai tiesa.

  4. grumlinas parašė:

    Taip, vokiečiai spėjo išbandyti savo beveik atominę bombą, ir lygtai netgi du kartus. Kodėl „beveik“? Galingumas tebuvo kaip galingo sprogmens.