Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 53 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1958 – Neil Finn, New Zealand singer and songwriter (Split Enz, Crowded House)

Vėlgi – pasirinkta ramybinė muzika. Panašu, kad organizmas reikaluaj atostogų 😉

Crowded House – Four Seasons in One Day


2009: Šiandien prieš 51 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1958 – The F-4 Phantom II makes its first flight.

Kai šis kovos lėktuvas pradėjo savo tarnybą, turbūt niekas negalvojo apie tokią svaiginančią jo karjerą. Retas kuris technikos įrenginys tampa savotiku visos panačių įrenginių grupės simboliu ir bendriniu pavadinimu. Kaip kad žodis „džipas“, kadaise buvęs bendros paskirties karinio automobilio pavadinimo santrumpa – General Purpose – GP.
Fantomas tapo amerikiečių karinės galios simboliu Vietname, kur jis nuveikė daug darbų, naikindamas komunistines pajėgas. Iki šiol prisimenu sovietinius dokumentinius filmus, kur ekrane skrido F-4 Phantom II, F-105 Thunderchef ar A-4 Skyhawk, tačiau komentaorius i už ekrano pagrabiniu balsu bumbėjoa pei amerikiečių imperialistų „fantomus“, žudančius taikius Vietnamo gyventojus ir kovotojus už laisvę.
Nors Vietnamo karas seniai baigėsi, ir Fantomai nebetarnauja JAV aviacijoje, tačiau jie iki šiol sėkmingai naudojami ne vienos valstybės karinėse oro pajėgose.
Man is lėktuvas tarsi simbolis tųlaikų, kai karinė aviacija dar buvo skraidymas ir kova, o ne vien raketų laidymas pagal kompiuterių programas. Prieai dar susitikdavo akis į akį, ir toli gražu ne visada didžiulis bei galingas Fantomasįveikdavo mažytį žvitrų MiG-21 ar net MiG-15

4 Responses to “Gegužės 27 prieš NN metų”

  1. Njaa parašė:

    Crowded House geruliukai 🙂 Nors man labiau limpa tas kitas jų labiausiai nuniurkytas gabalas, Don’t Dream I’s Over. Pati ta muzika klausyti lyjant.
    Ir dar tą juokingą filmą primena, pagal Kingą, kaip jis ten… apie marą, nu. Knyga buvo nieko, bet jau filmas – bėda. Ypač pabaiga. 😀