Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 70 metų
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1941 – Eric Burdon, British singer (The Animals)

Nuniekosau!!! Erikui Burdonui iš Animalzų jau 70… Kaip bėga tas laikas… Na, kadangi jų populiariausias jų atliekamas gabalas yra House of the Rising Sun, tai jo negrosime 😉 Tebūnie kažkas rečiau atliekamo, bet irgi malonaus ausiai.

Animals – Please Don’t let me be Misunderstood


2009: Šiandien prieš 699 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1310 – In France, fifty-four members of the Knights Templar are burned at the stake as heretics.

Tamplieriai (arba Šventyklininkai, jei kalbėti grynai lietuviškai 😉 ). Pats paslaptingiausias vienuolių ordinas, kadaise buvęs pats galingiausias, ir vienas iš nedaugelio, kuris buvo uždarytas ir netgi sunaikintas.
NuokrypaVokiečių/Kryžiuočių ordinas, nuo kurio tiek prisikentėjo mūsų protėviai, iki šiol sėkmingai tebeegzistuoja, jo rezidencija įsikūrusi Vienoje, viename iš Mocarto gyventų namų (užėjau į kopyčią, toks savotiškas jausmas pamąsčius, kad kadaise buvom mirtini prioešai).
Tai vat ir dabar pamąsčiau, kad apie šį ordiną paskutiniu metu nekart teko žiūrėti dokumentikos per Discovery/National Geographic/History Channel TV kanalus. Žmonės mėgsta pslaptis, o čia visa krūva paslapčių – jų veikla Šventojoje Žemėje, (galbūt) surastas Šventasis Gralis, finansiniai galiūnai, kuriems buvo prasiskolinusios ištisos valstybės, baisus kritimas nežinion, neaiškus jų turtų likimas. Vienžod, teorijų galima privynioti daug ir įvairių. Viena iš jų, ganėtinai sudominusi mane – neilgai trukus po ordino sunaikinimo Prancūzijoje, to meto galingiausoje Europos valstybėje, Europoje staiga sustiprėja dvi valstybės – Anglija ir Rusija, kurios staiga nežinia iš kur gauna didžiulius finansus vystymuisi. Iš kur? Arba kita teorija – laisvųjų mūrininkų (frimasonų), kurių apeigos ganėtinai panašios į tamplierių, atsiradimas, kai Europoje kažkiek pralaisvėjo religiniai gniaužtai.
Vienžod, panašu, kad ieškantiems paslapčių ir sąmokslų, tamplierių ordinas gali padovanoti daugybę medžiagos tyrinėjimui.

27 Responses to “Gegužės 11 prieš NN metų”

  1. scania parašė:

    Vis tik kaip smarkia gaila, kad negalima sužinoti tiesos…
    Galima nebent patikėti viena ar kita versija 😀

  2. grumlinas parašė:

    Tu mažiau tiesos ieškok, tu labiau versijas generuok – su tamplieriais VISOS versijos įmanomos 😉

  3. scania parašė:

    Su tamplieriais nėra kaip naują versiją sukurti – visi įmanomi ir didžioji dalis neįmanomų jau sukurta, aprašyta ir nufilmuota 😀

  4. xminde parašė:

    Taip sakant – opiumas liaudžiai. Kuo liaudis labiau samokslo teorijom domėsis, tuo mažiau realų gyvenimą analizuos :). Sena kaip pasaulis žmogučių valdymo forma :).

  5. grumlinas parašė:

    -› scania – Hmmm… Tamplieriai ir Lietuva dar nenugrotas scenarijus IMHO 😉
    Lietuviai Mindaugo laikais iš tikrųjų buvo slapta krikštyti tamplierių vienuolių, tačiau tas nebuvo skelbiama, kad nekiltų konfliktas su Vokiečių/Kryžiuočių ordinu. Tad lietuviai apsimetė, kad po kiek laiko grįžo į pagonybę. Po tamplierių žlugimo, paaiškėjus, jog lietuvius gali išnaikinti vien už tai, jie, neva būdami pagonys, kovojo su Vokiečių ordinu, o slapta buvo tamplieriai. Na, o paskui lietuvių tautos išdavikai Jogaila su Vytautu juos perkrikštijo.
    Hmmm, istorija verta dėmesio pratęsimui 😉

    -› xminde – prie alaus relaxui reikia sąmokslo teorijas kurti ir nagrinėti, o mes esame įpratę prie alaus ant valdžios pykti ir tuo visą pramogą sau susigadinti 😉

  6. scania parašė:

    Balažin… Jei lietuviai būtų buvę tamplieriais, būtų pamušę visą Europą… Kryžiokus mušė be pinigų…

  7. grumlinas parašė:

    Tu tik pažiūrėk, kokia Lietuva patapo per XIV amžių – nuo Europos šiknaskylės iki didžiausios Europos valstybės. Buvo gi tamplierių paruoštas planas – Didžioji Lietuva sustiprėja „nuo jūros lig jūros“ žemių rytuose (Rusijos) sąskaita ir paskui pradeda plėstis link vakarų. Tik va su tais kryžiokais biškį nesisekė, o ir lenkai gudriai sulošė su Jogaila, o paskui ir Vytautas pavedė. Taip ir prardom galimybę sukurti Europos Sąjungą kokiais 1450. A?

  8. xminde parašė:

    Templierizmas Lietuvos dvasioje niekur neišnyko, tiesiog priemė kitokias psaulio užkariavimo formas. Mes tauta maža, mums su ginklu nelabai pavyks, tad nešame ne kryžių, o krepšinio kamuolį per pasaulį :), o ir prezidentūra pilna masoniškos dvasios :). Šalin oligarchus bedievius, laikas atgaivinti tikro lietuvio, žemės ūkio karžygio dvasią.

  9. grumlinas parašė:

    -› xminde – kaži, kaip tas tikras lietuvis, žemės ūkio karžygys atrodo? Tipo su dalgio ašmenimis vietoje kalavijo?

  10. xminde parašė:

    tyngiu maketuoti, bet šiuolaikinis tai kombaine turėtų sedėti 😀

  11. grumlinas parašė:

    -› xminde – A la Artė? 😉

  12. xminde parašė:

    🙂

  13. scania parašė:

    Aš pasiduodu! Tamplieriai – ne mano nosiai 🙂
    O karžygys kombaine – ne tas vaizdelis. Tas vaizdelis (beje, iš gyvenimo) yra Visa Griaunantis Fūristas 🙂 Žvalgybon tiktų Kontrabandistas 😀

  14. grumlinas parašė:

    -› scania – o gaila – toks Lietuvos istorijos variantas prieš akis atsiveria! Lietuvos Karalystė su vietininkais Berlyne, Paryžiuje, Madride… Ech, gaila… 😉

  15. xminde parašė:

    Ne temlieriais mums reikia būti, mes juk genetiškai būdistai :), beveik kitaicai, o iš ten pasaulio civilizacija :). Nu vien žo… Esame tarp Rytų ir vakarų, paimsim arklą knygą lyrą ir eisime… kudą rodina pošliot :).

  16. grumlinas parašė:

    -› xminde – lietuviai – kiniečių palikuonys? Hmmm… Why not? Įdomią teoriją irgi galima išrutulioti apie tai, kad blogo-pikto-ir-kerštingo kiniečių imperatoriaus Sun-Chuj-Wčai persekiojama kinų didiko Pa-Le-Mono giminė bėgo per Tibetą, Indiją, Iraną, Turkiją (visur ten palikdama kultūrinius pėdsakus), kol galų gale apsistojo Romoje, kur tapo romėnų didikais Palemonais. O paskui jiems teko pabėgti ir iš ten, kad galų gale išsilaipinti Nemuno žiotyse ir įsikurti palei Nemuną. Tolimesnę istoriją jūs kaip ir žinote, ania? 😉

  17. xminde parašė:

    Nu tai gi nužudžius Mindaugą Lietuvoje, jo palikuonys (Ming) ėmėsi valdyti didžiosios žemės rytuose, kad grįžti per Totorių ordą atgal Europon, bet tie eretikai Algirdaičiai, gavę paramą iš Kristaus tarnų iždo, sugebėjo sulaikyti tikrųjų Lietuvos valdovų sugrįžimą sostan… O per tiek šimtmečių ir tikrasis dinastijos vardas išsikreipė pvz. – Mao dzin dūn, kiMirsen :)))))))

  18. scania parašė:

    Tai va iš kur pasakymas „brolių kiniečių gaminys“!
    Dar ir dabar pirmadieniais tautiečių akys siauresnės būna!

  19. grumlinas parašė:

    -› xminde – hmmm, čia aišku reiktų mažumėlę su datom padirbėti, bet idėja tikrai verta dėmesio ir patyrinėtina.

    -› scania – matai, kaip nuo mūsų slėpiama ir falsifikuojama tikroji Lietuvos istorija! Bet smalsus protas vistik gali išsiaiškinti, kaipgi buvo iš tikrųjų 😉

  20. xminde parašė:

    Mindauga pakasė 1364 m. , o Mingai Kiniją pradėjo valdyti 1368 m. Matyt perversmas Kinijoje buvo ruošiamas gerokai iš seniau, nes per 4 metus nusibastyti lyg Mongolijos stepių ir Kinijos rytinių platumų ir pajamti valdžią – su tuo meto technologijom nebūt buvę lengva.
    Be to dar vienas faktas ir ne šiaip sau faktas o FAKTŲ FAKTAS – tai mūsų Valdovų rūmai ir jų atsiradimo istorija, bei to priežastys. Būtent Ming dinastija pastatė pasaulio garsenybę – Uždraustąjį miestą – imperatorių rūmus, didžiausią valdovų rūmų komleksą pasaulyje. Ir ar daug bereikia logikos, kad pateisinti MYkolo A.B. aistrą Valdovų rūmų statybai Vilniuje? Viskam yra istorinis pagrindas ir tęstinumas :).

  21. grumlinas parašė:

    -› xminde – yep, tada viskas susieina čiki-briki. Tiesiog „Būtovės slėpiniai“ su Bumbliasuku tyliai verkiančiu kamputyje 😉

  22. xminde parašė:

    Tai va blyn, tikrieji istorijos genijai atradimus daro pogrindyje, tik tie kurie nieko neišmano garsiai šaukia viešumoje, bo visuomenei reikia duonos ir žaidimų, tiesa jiems nerūpi. Ne pinavijom žirgo galva puošiama buvo, o lotuso žiedais !

  23. grumlinas parašė:

    -› xminde – čia jūs, kolega, labai teisingai pastebėjote apie lotoso žiedus. Yra legenda, kad pavainikis Egipto faraono sūnus Gediminamonas, mirus tėvui ir bijodamas dėl savo gyvybės nuo vyresnio brolio rankos, pabėgo iš Egipto ir po ilgų klajonių pasiekė dabartinės Kinijos žemes. Čia jie asimiliavosi kaip Ge-Di-Mingai / Ge-Di-Mindai. Deja, pati šeima nunyko, bet viena iš šoninių šakų – Mingai – įkūrė naują Kinijos imperatorių dinastiją.

  24. scania parašė:

    Istorija – na mano arkliukas, deja, tai apie praeitį neišmanau. Betgi dabarty randu jūsų įžvalgų įrodymų!
    Kiniečių kung-fu liko genuose – lietuviai stiprūs kovinėse sporto šakose.
    Lietuviškas biznio supratimas – kinietiškas, bent jau siuvimo įmonėse. Siūni sau pigiai, siuvėjoms nemoki…
    Yra tik neaiškių dalykų – kastos ir jakudza. Kastas galėjo prigriebti keliaudami Indija, o jakudza ir kur?
    Beje – dėl Egipto piramidžių: Grumlinas buvo nuvykęs pažiūrėti, taip kad man pritars – tebestovi tos piramidės! Čia tikras įrodymas, kad statė lietuviai! Nes viskas, kas sudėtingiau už piramides – sugriūna greitai!!!

  25. xminde parašė:

    Dėl piramidžiu tai tikrai taip – Kauno pilis, nu gi dar yra liekanų, Gedimino pilis – taip pat dar bokštas stovi, o visa kita tai piliakalniai, kdangi mes akmenų čia tokių kaip ten jagipte neturėjome tai „pirmaides“ pilimais pylėme, o jų kiek ant LT – daugiau nei pirmaidžių jagipte. O tie garsūs asmenybių vardai – pvz. Napoleonas, tai ne kas kita kaip Jonas nuo Apuolės, net Citroen pavardė ir ta – nugi Citrininis Jonas. Franklinas – kai tūlas Linelis (viešumai nežinoma istorinė apsmenybė) nutarė pavergti laukinius francusm tai jo giminė su laiku ir transformavo savo pavardę iki Franklino, Linfrankis, kažkaip neskamba, manau kolegos sutiks :)? Ir dar daug daug kitų… Nenoriu labai išsiplėsti, norisi pažiūrėti ką tie bedieviai Eurovizijoje gieda :), ar pažangą visuomenėje yra ar vis trypčioja vietoje bumčik bumčik bumčik…

  26. troy parašė:

    Tamplieriai liko sveiki, gyvi Portugalijoje, tik persivadino. Didieji istoriniai naujų žemių atradimai jų darbas.
    Vasko da Gama – vienas iš jų. Taip kad Portugalija laimėjo….