Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 234 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1950 – Tom Hill, English bass guitarist (Geordie)

(IMHO) praktiškai užmiršta grupė, kuri davė AC/DC naują balsą Brian Johnson po Bon Scott mirties 1980aisiais. O klausosi visai nieko, jei patinka toks stilius 😉

Geordie – Can You Do It


2009: Šiandien prieš 234 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1775 – The last execution for witchcraft in Germany takes place.

Mjooo… Teoriškai raganos nebeegzistuoja jau beveik pustrečio šimto metų. Tik va kai aš pažvelgiu į visą tą okultinės literatūros ir filmų kiekį, per durnadėžę besiliejančios raganistinės kramtuškės smegenims srautą – kažkaip suabejoju, kad mes taip jau toli nužengėme nuo tamsių valstiečių, dėl kreivo žvilgsnio galėjusio paskųsti savo kaimynes, pasmerkdami jas mirčiai.

8 Responses to “Balandžio 11 prieš NN metų”

  1. scania parašė:

    Spėju, kad viduramžių valstiečiai mažiau tikėjo raganomis, nei dabartinis žmogus.
    Dabar gi ne tik raganų yra, bet ir ekstrasensų, žiniuonių, šamanų, kabalistų, būrėjų, ra dar balažin kokių specialistų.
    Kai viduramžių valstietis skųsdavo kaimynę – juk nebūtinai dėl raganizmo, galėjo ir dėl pavydo ar keršto.
    O dabar tautos elitas traukia gyvenimo kursą sužinoti pas būrėjas.
    Net ir prezidentas!!! (pagalvojau, reikia dar šauktukų – !!!)
    Tad raganizmo aspektu – kas tamsesni, ar viduramžiai, ar popdabartis? 😉

  2. grumlinas parašė:

    Matai, žmogui reikia TIKĖTI. Kažkuo. Ir tikėjimas turi būti abipusis – į gėrį ir į blogį. Todėl viduramžiais mes turime tikėjimą į Kristų ir tikėjimą į velnią (viena iš išraiškų – raganos). Šiandien mes praradome, na gerai – prarandame, tikėjimą į gėrį, pakeisdami jo ženklą, tad mums telieka tikėjimas į blogį, kuris sustiprėja dvigubai.
    O viena iš tikėjimo į blogį išraiškų ir bus tie visi okultiniai dalykai. Nes TIKĖJIMAS niekur nedingo. Netgi save aktyviai pozicionuojantys kaip ateistus veikėjai, vos tik susiduria su nepažįstamu, pasimeta, nes jų ribotas pasaulėlis neleidžia jiems pamatyti toliau, nei siekia kokia Taksilio knyga.
    O dėl ekstrasensų ir raganų – bioenergetika egzistuoja, ir yra žmonės, kurie ja piktnaudžiauja.

  3. scania parašė:

    Patiko mintis apie tikėjimo ženklo keitimą. Iš gyvenimo – kas dabar tiki į gėrį?! Gal tik vaikai; ir tik iki to laiko, kol jiems išaiškinama apie Senelį Šaltį (Santa Klausą).
    O viduramžių valstiečių tamsa… Niekur ji nedingo! Gal jie ir nežinojo kompiuterių ar saulės sistemos sandaros – betgi ir dabar panaši situacija. Prie tokio dabartinio progreso visi žmonės turėtų laisvai naudotis bent jau vidurinio mokslo lygio žiniomis – toli gražu! Net ir rašyti ne kiekvienas geba…
    Kodėl, žiūrėdamas į viduramžius tūlas dabartinės civilizacijos atstovas jaučiasi pranašesnis? Juk vidutinis asmuo dešimtimis kartų smarkiau atsilieka nuo savo laikmečio mokslininkų, nei to meto statistinis miestelėnas – nuo savo laikmečio šviesuolių! 😀

  4. grumlinas parašė:

    Manyčiau, jog viso šito šaknys glūdi tolerastijoje, kai draudžiamas skirstymas „gėris vs. blogis“, o vietoje to kišamas kažkoks amorfinis jovalas tipo „negalima-įžeisti-blogiečio-nes-tokia-jo prigimtinė-teisė“. Tu pabandyk prisiminti vaikystės knygas, kur mes AIŠKIAI matėme geriečius ir blogiečius – dabar tokių knygų parašyti neįmanoma, nes neduokdie ką nors įžeisi (lytis, orientacija, religija etc.itd.) Pvz, jei esi skaitęs Tolkino „Žiedų valdovą“, ten blogio pusėje, kaip taisyklė, kaunasi tamsiaodžiai (a la afrikiečiai) ir šiaip pietieitiški (a la azijatai) žmonės. O geriečiai yra balti (a la europiečiai). Tai kai kuriuose forumuose teko matyti diskusijas, kaltinančius Tolkiną rasizmu.
    Euro-tolerastinis marazmas stiprėja. Todėl aš nesistebiu, kad Europos likimas jau nulemtas, nes priešpriešais ją stovi jėgos, kurios tebeskirsto pasaulį į geriečius ir blogiečius bei mato egzistencijos prasmę gėrio kovoje prieš blogį. Be abejo, jų supratimu gėrio ir blogio. Ir žinai, man kuo toliau, tuo mažiau gaila žlungančios Vakarų civilizacijos. Bekiaušiai miršta – tokie gamtos dėsniai.

  5. scania parašė:

    Viduramžiais gėris ir blogis buvo kuo aiškiausi. Raganos – blogis: ant laužo…
    Dabar viskas daug moderniau: oficialiai blogio nebeliko, todėl realiai gėris iškeliavo į šiukšlyną 😀 Iš paskos į šiukšles nueis ir visa šita civilizacija. Paskui gėrį, taip išeina 😀

  6. grumlinas parašė:

    You are perfectly correct. deja taip…. 🙁

  7. troy parašė:

    Na mano galva moterys iki šiol turi raganiškų galių.
    Kitaip kaip vyrai taip lengvai jų suvystomi.