Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 68 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1943 – Keith Relf, English musician (The Yardbirds) (d. 1976)

Trumpai – iš jų išsirito Erikas Klaptonas ir Led Zeppelin. Užsimerkite ir įsiklausykite.

The Yardbirds – Heart Full Of Soul


2009: Šiandien prieš 70 metų
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1939 – World War II: Germany takes Memel from Lithuania.

Na ką – pasidžiaugėme Klaipėda nuo 1923iųjų pradžios 16 metų, atėjo blogietis Adolis ir atėmė iš mūsų žaisliuką. Ir teko po to laukti iki 1945ųjų, kol dėdė Juozapas mums tą žaisliuką sugrąžino. Sunku būti mažam istorijos skersvėjuose, kai tave kas didesnis nori – tas ir stumdo. Žvalgaisi užtarėjo, tik vat užtarėjas gali būti irgi blogų kėslų kupinas, kaip kad su Vilniaus grąžinimu nutiko – priėmėm iš Juozapo dovaną, kad po gero pusmečio mus su visa dovana po kojom pasiklotų…
Na, bet jeigu visada žinotum, kas nutiks – gal net ir gyvent pradėti baisu būtų. Kaip kad 1922 metais lietuvių savanoriai, vaizduodami Mažosios Lietuvos sukilėlius, Memelio kraštą užėmė ir taip savo pareigą Tėvynei Lietuvai atliko. Įdomi istorija, atidžiau ją patyrinėjus, o tuomet gi mitas apie sukilimą buvo platinamas. Kažin, kiek tokių mitų šiandien sukurta, ir kiek jų po pusšimčio metų subliukš?

4 Responses to “Kovo 22 prieš NN metų”

  1. liuka parašė:

    „kiemapauksciai“ puikiai grojo.kieti ir astrus gitaru rifai.zinai uzsimerkus galima pagalvot kad siandieniniai roko zvaigzdunai groja;-)

  2. liuka parašė:

    Klasika -kokia ji bebutu visad islieka.
    ir daznai pagalvoji,kad tuos Klasikinius kurinius grupes ar atlikejai sukuria iki 30 metu amziaus.