Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 100 metų
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1911 – The first official flight with air mail takes place in Allahabad, British India, when Henri Pequet, a 23-year-old pilot, delivers 6,500 letters to Naini, about 10 kilometres (6.2 mi) away.

Hmmm… nepilnai 10 kilometrų… ir tai pavadinta aviapaštu… O juk iš tikrųjų – visi didžiuliai dalykai prasideda nuo mažučių. Tad ir aviapaštas, kuriam šiandien 100 metų, prasidėjo nuo tokio nediduko skrydžio.

2009: Šiandien prieš 62 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1930 – Elm Farm Ollie becomes the first cow to fly in a fixed-wing aircraft and also the first cow to be milked in an aircraft.

Pagal įvykį perskaičiau šitą istoriją ir ilgai juokiausi. Fantastiškas reklaminis triukas IMHO. Paskraidinti karvę lėktuvu, pamelžti ore, o primilžtas pienas supilstytas į pakelius ir numestas žiūrovams ant žemės. Jokių kompiuterinių efektų, milijoninių išlaidų ir t.t. Dabartiniams reklamuotojams reikėtų mokytis iš tokių dalykų. Kaip ir dabartiniam inžinieriui – pasakyk, kad lėktuvėlio sparnas turi sverti 8kg – jis apsiputojęs ims įrodinėti, jog tai neįmanoma. O broliai Raitai, lėktuvo išradėjai, būtent tokio svorio sparnus ir pagamino savo pirmajam pasaulyje lėktuvui.
Hmmm, apie ką čia aš? Galbūt apie tai, kad mes iškart bandome sukomplikuoti problemą. Panašiai, kaip kad dabar, perdegus kondensatoriui, keičiamas visas maitinimo blokas. Tokie jau esame, modernūs žmonės, toli aplenkę savo protėvius 😉

8 Responses to “Vasario 18 prieš NN metų”

  1. Voldemaras parašė:

    Viskas taip vyksta todėl, kad menedžementas( vadyba) dabar yra lemiantys veiksniai … o gera ar bloga vadyba- čia jau kitas klausimas…
    Kaip sakė mano vienas pažįstamas vokietis-„management is : how to do simply things in very complicated way…“

  2. Taškas parašė:

    Taigi, aviacija vystėsi neįtikėtinais greičiais.
    Bet nežinojau, kad karvė buvo paskraidinta dar 1930 metais. Kažkaip maniau, kad pirmieji paskraidino filme gruzinai.
    Dar – prisminiau tą keistą jausmą, kai gal kino žurnale FITIL buvo parodyta didžiulė ferma iš kurios pienas bidonais buvo skraidinamas MI-8 ( aplink ją nebuvo jokių pravažiuojamų kelių) O toji ferma – tik už 200 km nuo Maskvos.

  3. Voldemaras parašė:

    Skraido ne tik karvės…bet ir Citroen’ai:
    http://www.la-traction-universelle.org/phpBB2/viewtopic.php?f=11&t=1697&start=255