Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 56 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1955 – Terry Chimes, English musician (The Clash)

Klešai – panko dievai. Daugiau kaipo ir nėra ką pasakyti. Belieka klausytis to dainavimo, tik vos-vos nepereinančio į šaukimą, protestuojant prieš kasdienybę.

The Clash – London Calling


2009: Šiandien prieš 8 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
2001 – A 50-year-old Douglas DC-3 crashes near Ciudad Bolivar, Venezuela killing 24.

Garsusis Douglas DC-3 savo laiku padarė revoliuciją keleivinėje aviacijoje, savo naujoviškumu nustatydamas standartus šioje srityje. Prieš karą jis buvo daugelio modernių aviakompanijų flagmanas, karo metu – lėktuvas-karys C-47 Dacota, pervežęs daugybę krovinių ir keleivių, bei išmetęs tūkstančius parašiutininkų. Po karo jis, nusimetęs karinę uniformą, vėl grįžo į civilinę aviaciją, ir tik reaktyvinių lėktuvų pasirodymas užbaigė jo karaliavimą. Kad suvoktim, kokį vaidmenį jis suvaidino aviacijoje, užtenka 4 skaičių: 607 (pagamintų civilinių lėktuvų kiekis), 10.048 (pagamintų karinių lėkruvų kiekis), 4.937 (TSRS pagal licenziją pagamintų Li-2 kiekis), 16.079 (bendras pagamintų lėktuvų kiekis). O kad dar geriau įsisąmoninti, koks tai buvo lėktuvas, pranešime apie DC-3 žūtį derėtų įsiskaityti į jo amžių – 50 metų. Tiesiog yra nutarimas, kad šitų lėktuvų korpusų naudojimo laikas neribotas. Jei prižiūri variklius, skraidyti gali beveik amžinai. Tokie tuomet buvo gaminami daiktai.

8 Responses to “Sausio 25 prieš NN metų”

  1. Voldemaras parašė:

    Vaikystėje teko skristi su Li2(tada apie Douglas niekas nekalbėjo).
    Iš šiuolaikiškų pozicijų žiūrint, Mano Kukliu Pastebėjimu, DC-3 dalima lyginti….su
    Citroen Traction Avant….

    • grumlinas parašė:

      -> Voldemaras – na mano keisčiausias skrydis buvo „kukurūzniku“ An-2 Vilnius-Kaunas-Šilutė (buvo toks reisas 😉 vaikystėje

  2. liuka parašė:

    oooo paauglyste-protestas ,Clash buvo truputi per svelnu. 😉

  3. Taškas parašė:

    Taigi, ir vėl nostalgija. Teko kelis kartus skristi iš Kauno sostinėn už 3 rb., tokiu truputį didesniu kukurūzniku. Veiziu pro langą, žiū – lygiagrečiai mus lenkia naikintuvas su … svastikom. Atsisuku į bendrakeleivį – to irgi akys ant kaktos 🙂 . Po minutės visiems daėjo – filmavimas, gal koks JAKas vaidina meserį.
    Kitą kartą kartu skrido jaunavedžiai su svotu, tai jie priprašė pilotų apsukt kelis ratus virš Trakų…

  4. troy parašė:

    Oi, primsiiniau kas buvo įmanoma sovietiniuose lėktuvuose – bet parašysiu savo bloge.