Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 64 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1947 – Birth: Rod Evans, British musician (Deep Purple)

Na taip, Evansas buvo vienas iš Parpalų įkūrėjų ir frontmenas iki Gilano atėjimo.

Deep Purple – Hush

Na, o po išėjimo Parpalai pakito. Į gerąją (tipo sunkiąją) pusę 😉

Deep Purple – Perfect Strangers


2009: Šiandien prieš 31 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1978 – The last Volkswagen Beetle made in Germany leaves VW’s plant in Emden. Beetle production in Latin America would continue until 2003.

Masiškiausio pasaulyje (nepripažįstu klastingos praktikos, kai tas pats prekinis vardas taikomas visiškai skirtingiems awto) automobilio gamybos (beveik) pabaiga. 1938-2003 – tiesiog fantastika. Tiražas viršijo 21 milijoną, bet tikslaus niekas nežino.
Nors esu prisiekęs citroenščikas, gerbiu kultinius automobilius. VW Vabalas – vienas iš tokių. Gimęs Hitlerio iniciatyva kaip automobilis liaudžiai, jis sugebėjo atitarnauti Antrajame pasauliname kare kaip vadovybės automobilis, o po karo tapo iš pradžių gaminiu, paskui reiškiniu. Pagal populiarumą tarp automėgėjų su juo gali susilyginti turbūt tik Prancūzijoje gamintas Citroen 2CV ar Didžiojoje Britanijoje – BMC Mini.
Įdomu turbūt tai, kad VW KdF-Wagen („Kraft durch Freude“ – „Jėga per malonumą“, toks buvo pirmas oficialus jos pavadinimas) buvo skirtas motorizuoti Vokietijos darbininkus ir važinėti autobanais (kaip ir Mini), kai tuo tarpu 2CV buvo skirtas motorizuoti Prancūzijos valstiečius ir skirtas važiuoti (beveik) bekele. Iš to ir esmioniai skirtumai, bet apie juos čia nesiplėsime.

2 Responses to “Sausio 19 prieš NN metų”

  1. scania parašė:

    Vabalas – grynai kultinis. Be ginčų 🙂

  2. grumlinas parašė:

    Be ginčų 😉