Feed on
Posts
Comments

365 žodžiai – 324

Toks keistas jausmas, kai pagalvoji, kad iki Kalėdų teliko mėnuo su uodegėle, o tada neužilgo ir Naujametis. Metai prazvimbė praktiškai be sustojimo, net nepajutau, kaip vėl įšokome į „iš tamsos į tamsą“.

Nežinau, kiek tai susiję su amžiumi, tačiau toks įspūdis, kad paros trumpesnės, negu buvo. Aišku, jei neturėtumei ką veikti ir laisvalaikis apsiribotų gulėjimu ant sofos prieš durnadėžę su skardine alaus, tai gal tas laikas ir sulėtėtų, tačiau man jis kažkoks toks tekantis tarp pirštų, kad jo vis trūksta ir trūksta. Kelionės, mano paties laisvalaikinės veiklos – ir net nelabai lieka laiko tiesiog pagulėti ant sofos, klausantis muzikos.

Artėjant Naujamečiui, bus tiesiog įdomu peržiūrėti, kuo gi buvo įdomūs metai, tačiau jau dabar matau, kad labai daug keliauta, bus kokios 20 kelionių, tiek mudviejų su brangiausiąja, tiek su malonia keliauninkų kompanija. Tai čia tik aprašytos, o kur dar tiesiog trumpi išvažiavimai, kai tiesiog važiuoji ir fotografuoji akimis, nes ne visada fotkė atskleidžia tuo momentu tave apėmusį jausmą.

Esu nekart rašęs, kad labai daug laiko suėda mano kol kas amžinasis projektas – Lietuvos dvarų žemėlapis. Subadyti dvarus nuo žemėlapių pasirodė kur kas lengviau, nei juos sutvarkyti taip, kad mano darbu galėtų pasinaudoti kiti. Niekad negalvojau, kaip stipriai per pusantro šimtų metų pakito mūsų gyvenvietės, kokia sudėtinga jų pavadinimų paieška. Bet čia tur būt kaip visur – kai kažką daro kitas, o ypač dar savo darbo specas – viskas atrodo taip paprasta. Bet kai tenka kažką daryti pačiam – tu suvoki, kiek tau dar reikia mokytis ir tobulėti.

Dar vienas dalykas, kuris reikalauja kasdieninės laiko dozės – mano Live Journal stebimų blogerių įrašų skaitymas. Nors bendra rašymo apimtis ten sumažėjo, tačiau tai vistik yra geros valandos sąnauda. Iš kitos pusės – puikus informacijos mane dominančiomis temomis šaltinis. Aišku, mane ištiko bėda – pradėjau dažniau skaityti srautą Feisbuke ir matau, kad tai tapo nemažu laikagraužiu. Aišku, tai vėlgi tam tikras informacijos šaltinis, bet didžioji dalis turinio ten tiesiog arba tuščias šlamštas, arba buka reklama.

Tai va, truputėlį pamąsčius, paaiškėja, kad gal ne laikas greičiau bėga, o tu pats save įvarai į noro padaryti kuo daugiau spąstus. Dar nežinau kaip, bet tuo reikia susirūpinti.

Comments are closed.