Feed on
Posts
Comments

365 žodžiai – 205

ruskijos agresija prieš Ukrainą iššaukė sankcijas prieš ją ir ruskija pradėjo importozameščenyje, bandydama pakeisti importinius gaminius vietiniais, tik kad ruskių šiknarankiams tas nelabai sekasi. Leidinio „Kommersant“ teigimu, būtent importo pakaitalas tapo Rusijos diversinio-teroristinio povandeninio laivo „Lošarik“ avarijos priežastimi. Iš pradžių „Lošarik“ turėjo Ukrainos gamybos sidabro-cinko akumuliatorius. Jiems išbaigus resursą ir nesant galimybės nusipirkti naujus, teko užsakyti ličio-jonų akumuliatorius, pagamintus Sankt-Peterburgo gamykloje „Rigel“.

Deja, šaunūs ruskių karinio jūrų laivyno vadai nežinojo, kad toks pakeitimas reikalauja pilno visų elektroninių valdymo grandinių pakeitimo, nes šių akumuliatorių veikimo režimai iš esmės skiriasi. Būtent todėl, kad toks akumuliatorus perėjo į „nestandartinį veikimo režimą su užsidegimu“, 14 povandeniniai laivyno karininkų prieš savo norą tapo herojais. Turint omenyje, kad šitie specialistai dėl savo ypatingo pasiruošimo vadinami „povandeniniais koviniais kosmonautais“, ruskių laivyno nuostolis labai rimtas.

Dar viena bėda, kamuojanti ruskių laivyną – ekonomija. Ne per seniausia katastrofa Murmanske, kai paskendo vienintelis ruskijoje plaukiojantis dokas, kuriame buvo galima remontuoti plaukojantį nesusipratimą „Kuzia“, įvyko būtent dėl to. Iš doko reikia nuolat pumpuoti vadenį, tam reikia elektros, kuri tiekiama iš pastotės krante. Pastotė sugedo, elektros tiekimas nutrūko, siurbliai sustojo, vanduo ėmė grėsmingai kauptis. Švedai, statydami šį doką, numatė avarinį elektros tiekimo šaltinį – dyzelgeneratorius pačiame doke. Kadangi jie naudojo brangų dyzeliną, juos paprasčiausiai išmontavo.

Vienžo, sankcijų ruskija nesibijo! Tik rezultatai įdomūs.

7 Responses to “365 žodžiai – 205”

  1. Voldemaras parašė:

    …choteli kak lučše – vyšlo kak vsegda!