Feed on
Posts
Comments

365 žodžiai – 179

Užmečiau akį į kalendorių, nes visi aplinkui lengvoje panikoje – iki birželio 30 d. reikia susitvarkyti pensijas, kurių kaupimo sistemą sujaukė vadinamoji pensijų reforma. Pasižiūrėjau ir aš, kas ten pas mane – pasirodo, anuitetui reikalinga lėšų suma sukaupta, tad geriau nieko nekeisti. OK, vienu galvasopiu mažiau.

Tuo pačiu paaiškėjo, kad dienos po biškį jau trumpyn. Na, dar nežymiai, obetačiau. Iki metų vidurio dar kelios dienos ir po to jau artėsim link Kalėdų. Toks gyvenimo ciklas, ir po 2 metų bei 3 mėnesių jau galiu eiti pensijon. Piesiec, nespėjau dar pradėti gyventi iš esmės, o jau pensijon! Medžiaga pamąstymui, kad nereikia tuščiai gaišti laiko dėl žmonių, kurie tau nesvarbūs, o užsiimti savimi mieliausiu ir žmonėmis, kurie tau kažką reiškia gyvenime. Savimyla? Na gal ne, tiesiog skaudus suvokimas, kad tavo Saulė jau vakarop, tik tu tiesiog nežinai saulėlydžio momento. Norisi maksimaliai visur suspėti, maksimaliai daryti sau malonius dalykus, tik pastebi, kad apsukos tikrai sulėtėjusios. Vis nespėji ir nespėji visko, ką susiplanuoji. Aišku, gal per daug susiplanuoji, tik kad aplinkui tiek visko įdomaus beigi svarbaus, kad norisi visko.

Vienžo, gavosi tokie seniokiški padūsavimai, o viskas prasidėjo nuo elementaraus žvilgsnio kalendoriun.

8 Responses to “365 žodžiai – 179”

  1. Voldemaras parašė:

    Pensijoje laiko dar mažiau…:( hmmm, obettačiau būti pensijoje labai smagu. Kartą pabandžius- nenorėsite grįžti atgal- garantuoju!

  2. Voldemaras parašė:

    Užtat koksai…

    …žmogelis ateina prie dangaus vartų, žiūri visa dangų juosianti siena nukabinėta laikrodžiais- vieni lėtai sukasi, kiti greičiau, yra ir stovinčių…
    -Ką tie laikrodžiai reiškia?-klausia žmogelis.
    -visi šitie laikrodžiai rodo jūsų ,mirtingųjų
    nuodėmingumą-aiškina jam vartininkas- kas daug nuodėmių turi,to sukasi greičiau,kas mažai- to lėčiau. Va tas stovintis laikrodis – motinos Terezos.
    – O kuris mūsų valstybės vadovo?
    -Tą laikrodį bosas pasiėmė į biurą vietoj ventiliatoriaus…

  3. grumlinas parašė:

    Tai čia apie visus valdžiauninkus taip…

  4. scania parašė:

    Neberandu grafiko, karjeros pasiekimai pagal amžių. Matematikai daugiausia pasiekia jauni, vyresniems fizikams geriau sekasi. O architektų sėkmės viršūnės – sulaukus 60. Taigi niekas nesibaigia su amžiumi, jei nenustoji mokytis.

  5. grumlinas parašė:

    Nu taip, patirtis daug reiškia. Kaip sykis dabar tą matau, kai man savaime suprantami dalykai kariškam jaunimui dyvų dyvais atrodo.

  6. scania parašė:

    Oi, apie pensijas – kaupiau avivoje. Aišku, jie ėmė „administracines išlaidas“. Kai ėjau nutraukt sutartį konsultantė „oi, kaip tu šitaip, aviva tau tūkstantį sukaupė“. Nuėjau sodron pasitikrint, ką jie ten nutraukė. Viskas gerai, grąžino sodron su visu tūkstančiu, iš kurio 960 yra sodros pervesti pinigai 😀 40€ aviva uždirbo, tiek daug, nes ten invesuoja profesionaliai 😀