Feed on
Posts
Comments

365 žodžiai – 177

Planuojant keliones, turbūt pagrindinis uždavinys yra susidėlioti aplankytinus objektus. 9 Šiais internetų laikais iš problemos šis darbas tapo greičiau tiesiog uždaviniu, obetačiau vistiek kiekvieną kartą tenka padirbėti. 17/26 Bet kokiu atveju vistiek tenka nerti į internetų gelmes, kad susirastum įdomių (ir ne tik tau vienam) aplankytinų vietų.

Kažkur kažkada pastebėjau įdomų ženklą: geltona kriauklė mėlyname fone ir šalia geltona rodyklė. Pasidomėjęs sužinojau, kad tai Šv. Jokūbo kelio ženklas. Šiaip tas kelias skirtas keliauti pėstiesiems piligrimams, tačiau pakelėje jie mato daug įdomių dalykų, tai nutariau pasinaudoti sukaupta informacija, jei tokios būtų.

Lietuvoje pamažu žymima šio kelio, pavadinto Camino Lituano, trąsa, jau sutvarkytas atkarpa nuo Seinų Lenkijoje iki Paberžės (išskyrus vieną etapą per Kauną). Netgi Lietuvos Vyriausybė yra išleidusi nutarimą padėti šio kelio kūrime ir ta intencija buvo sudarytas sąrašas aplankytinų 32 šventų vietų, t.t. ir 11 Šv. Jokūbo bažnyčių. Kantriai sudėliojau tas vietas į GoogleMaps, kad galėčiau pamatyti bendrą vaizdą.

Šiaip nesu religingas, bet mudu su Ponu Dievu nekonfliktuojame ir man įdomu lankyti bažnyčias. Tai dabar turėsiu šiek tiek naujos medžiagos kelionių planavimui. Na ir dar pasinaudosime Camino Lituano žemėlapiais, kur irgi pateikta nuorodų į įdomius objektus.

3 Responses to “365 žodžiai – 177”

  1. scania parašė:

    Ne į temą, vienas tavo pasakymas man proga nueiti į lankas 😀
    Sakai Ponas Dievas. Nu, kiek aš suprantu, tai jis turėtų būti tiesiog Dievas, Ponu gi jį padarė bažnytininkai. Šiaip labai logiška, kai Dievas yra Ponas, tai kunigija kaip tik tas reikalingas tarpininkas 😉

    • grumlinas parašė:

      Sakai, kunigija dirba Pono Dievo prievaizdais/tijūnais? 😉

      • scania parašė:

        Nu jei Dievas tiesiog Dievas, tai kožnas gali kreiptis tiesiai. O jei Ponas, tai tik per tarpininkus, Ponai su vyžočiais nešneka. Tarpininkai geriausiai uždirba, kai visa apyvarta išskirtinai jų rankose 🙂