Feed on
Posts
Comments

2016-07-31: Kuldyga

Pilna Flickr galerija


Pirmas rimtas mūsų sustojimas buvo nebegyvame sovietiniame kariniame miestelyje Skrunda-2, tačiau apie jį fotoreportažas bus kiek vėliau (norisi parašyti šiek tiek detaliau), tad dabar apie sustojimą Kuldygoje. Pradinis planas buvo aplankyti Riežupės smėlio urvus šiek tiek už Kuldygos, tačiau su tuo įkliuvome: vienintelio ten vedančio kelio atkarpa buvo užblokuota kažkokių dviratininkų lenktynių. Kartu su kitais latviais laukėme virš pusvalandžio, tačiau po to, kai sužinojome, kad dar teks laukti pusantros valandos, numojome ranka ir nuvažiavome į Kuldygą žiūrėti Ventos krioklio.
Į Kuldygą per Ventę veda labai gražus raudonų plytų tiltas.
IMGP7648


Nuo tilto atsiveria puikus vaizdas į 249 m ilgio Ventės krioklį. Kriokliu vaikštinėjo žmonės, bet mudu su brangiausiąja visų pirma tingėjome iki jo eiti, o ir kažkaip nesinorėjo rizikuoti pasitempti koją pačioje iškylos pradžioje.
IMGP7623


Vaizdas nuo tilto pasroviui ne mažiau įspūdingas.
IMGP7630


Apžiūrėjus krioklį bei šalia esantį parką, nutarėme, kad reikia pavalgyti ten eančiame „Bangert“ restorane. Pavalgius pasiskaičiavome, kad prasmingiau važiuoti tiesiai Ventspilin į viešbutį ir vakare pasivaikščioti pačiame Ventspilyje, o numatytus objektus aplankyti grįžtant namo. Tą ir padarėme.

7 Responses to “2016-07-31: Kuldyga”

  1. Taškas parašė:

    Cmuka meitene + maize kvass. 🙂

    • grumlinas parašė:

      Išsiaiškinau, kad „muiža“=“dvaras“ 🙂

      • Taškas parašė:

        melns = juodas.

        Kirvis, virvė – bendri žodžiai ne tik su latviais, bet ir su estais. Gal ir suomiais.

  2. Mamukynas parašė:

    Iš ties Kuldygoje labai gražu, tiek Ventos slenkstis, tiek plytinis tiltas, tiek miesto sodas paliko gerą įspūdį ir mums. Beje į urvus mes taip ir nepatekome, per vėlai nuvažiavome.. Beje kelias taip pat buvo užtvertas dėl kažkokių lenktynių .. tai buvo 2015 – 07 mėn antroje pusėje 😀

  3. Gaila parašė:

    Kuldiga slepia žymiai gražesnių vietų.. Tik reikėjo ne 5 min. pabūti ir iš to ruošti fotoreportažą.. Nepykit, nėra ką skaityt visiškai.