Feed on
Posts
Comments

Pilna Flickr galerija


Nuvažiavę Ventspilin, susiradome viešbutį („Vilnis***„, iš viso 98EUR 2 žmonėms už 2 naktis su pusryčiais, biškį aptrintas, bet viskas buvo čiki), įsikūrėme ir nuvažiavome pasivaikščioti. Didelis bonusas – Ventspilyje nemažai parkingų, t.t. ir pačioje krantinėje (Osto iela), ir jie nemokami. Pasivaikščiojome krantine, pasifotkinome.
Kas teisybė – tas ne melas – Ventpilyje daugybė karvių skulptūrų, bet jas visas apeiti reiktų turbūt bent poros dienų. Mes aplankėme tik kelias.
IMGP7676


Krantinė tikrai gražiai sutvarkyta.
IMGP7702


Pakeliui susiradome kavinę, pavalgėme, ir tai buvo protingas poelgis – po 19val. veikiančių kavinių tėra gal pora, ir tas pačias reikia žinoti. Tradicišaki gėrėme ulmanišką girą ir nefiltruotą alų.
IMGP7735
IMGP7736


Livonijos ordino pilis jau buvo uždaryta, tad jos neaplankėme, o kitomis dienomis irgi neišėjo. Kadangi turime planų kitąmet vėlgi pavažiuoti į šitas vietas, tai aplankysime.
IMGP7739


Į parkingą grįžome Pilies gatve, lygiagrečia krantinei. 50:50 tarp sutvarkytų ir paleistų namų, tačiau tvarkomasi tikrai intensyviai.
IMGP7751


Gerokai nustebino paminklas bolševikui Janui fabricijui, kilusiam iš Venspilio apylinkių.
IMGP7776


Kadangi Ventspilis turi Mėlynąja vėliava pažymėtą pliažą (tipo labai geras), tai nuvažiavome jo pasižiūrėti, pakeliui apžiūrėdami miestą.
IMGP7817


Nuėjome į pliažą, buvo jau gana vakarop…
IMGP7822
…ir leidosi Saulė.
IMGP7829


Ventspilio pliažas tikrai gerai įrengtas, švarus.
IMGP7868


Stebėjome puikų saulėlydį pliaže, fotkės bus atskirame fotoreportaže.
IMGP7850


O po to mes dar vijomės nuostabų industrinį saulėlydį ir vėlgi padarėme nemažai gražių fotkių, bet visa tai bus dar viename atskirame fotoreportaže.
IMGP7899

3 Responses to “2016-07-31: Ventspilis”

  1. Taškas parašė:

    Tikra tortura – patį tik maize kvass’u vaišina, o Ponia gi pati – alumis mėgaujasi. 🙁
    Už tat toks liūdnas- tik kepurės trūksta (ant žemės) toje foto, kur sėdi 🙂

    • grumlinas parašė:

      Nu žinai, kad nėr problemų – man alus nebeskanus jau kokius 10 metų, tai nuostolio nejaučiu 🙂

  2. Vytas parašė:

    Jei dar kart važiuosit Ventspilin rekomenduoju aplankyti restoraną Ukraina (Ganibas 95a, Ventspils). Restorano lokacija savotiška, bet maistas tikrai labai skanus