Feed on
Posts
Comments

Vasario 16


Be 1918 m. Vasario 16 nebūtų buvę ir 1990 m. Kovo 11. Paprasta, tiesa?
Ir aš va kažkaip pagalvojau: ar buvo tarpukario Lietuvoje žmonių, kurie verkšleno, kad prie ruso geriau buvo?


UPD. Google pasipuošė irgi:

19 Responses to “Vasario 16”

  1. Voldemaras parašė:

    Tokių žmonių buvo: Požėla, Angarietis, Čarny, Greifenberger, Sniečkus, Zimanas…etc.

    • grumlinas parašė:

      Na, jiems gal greičiau ne „prie ruso geriau buvo“, o „prie bolševikų gerriau yra“

      • Voldemaras parašė:

        Jooo, dabar jiems tikrai labai geriau…:)

        • grumlinas parašė:

          A čia jau kiekvieno teisė rinktis, po kokia valdžia gyventi, kiek gali valdžios bezobrazijas kentėti.

          • Voldemaras parašė:

            Jooo, ne jie pasirinko, o juos jau senokai pasirinko…

  2. Taškas parašė:

    Nu, kažkaip netikiu, kad tų „prierusogeriau“ daug pažįsti… aš gal tik 2,3…

    Paradoksas tame, kad atsirado begalės tiesiog teisingųjų švonderių, uzurpavusių teisę mylėti šalį ir beklijuojančių vatnikų/koloradų etiketės bent kiek kitaip manantiems pvz. kad:
    *Obama – joks proto bokštas istorijon įeisiantis tik kaip pirmas juodaodis
    *Merkel – durna politika žudo Europą. Gal net jau post factum. 🙁
    *JEDG moka tik reitingus darytis, be reikalo įvariusi mus į euro zoną ir pakabinusi kiekvienam ant kaklo lyg kokį akmenį tą nesuvokiamai didžiulį SGD terminalą
    *Putinas tikrai ne paskutinis durnelis. Kartais net pagalvoju, kad tie švonderiai jo nusamdyti.

    • grumlinas parašė:

      Na, kaslink Putlerio, tai man kur kas artimesnė būtų mintis, kad jis atlieka Abamkos nurodymą įvaryti Rosijianijuą tokion šiknon, kad ji dar kartą užsilenktų, kaip kad 1991, kai dar TSRSu vadinosi 😉

      • Taškas parašė:

        Įvaryti Rusiją ton vieton tikrai reikia. Tik ne tokiu būdu.

        Koks Obamos planas Ukrainoje – išsiubuojant Maidaną ir po dviejų metų… paliekant 50 mln. likimo = Rusijos valiai?

        Arba – užauginant tokius ragus Erdoganui- kurio rankose pabėgėlių milijoninių srautų valdymo pultelis… Tikslas Obamos sugriauti ne tik ES, bet ir pačią Europą?

        • grumlinas parašė:

          Nublemba, tu perdaug žiūri rosijaniškų durnavizijų. Niekas Ukrainos neplaiks, perdug ten investuota ir įsiūbuota, kad ji atgal grįžtų pas Putlerį. Tiesiog ji tapo įrankiu Putleriui varyti kampan – lygiai taip pat kaip Sirija irgi siurbia rosijanų resursus ir jėgas.
          Kaslink Jevropos migrantų krizės – čia jau merekelių-olandų-irpanašiųdebilų saviveikla – reikėjo visą tą dumblą sodinti į lagerius, tik peržengus ES sienas ir psio. Ir lai sėdi lageriuose, kol Sirijoje karas pasibaigs. Taip kad čia Barako Huseinovičiaus nepainiok, ne jo darbas.
          btw, panašu, kad pats, kaip vienintelį informacijos šaltinį naudodamas visokius paulauskus ir panašius vatnikus, nesusimąstei, ką reiškia seno kėgėbisto Gundiajevo susitikimas su Romos popiežiumi. Vatikanas jau nuo Jono Pauliaus II laikų bandė surengti tokį susitikimą – KGB padalinys, vadinamas pravoslavų cerkve, visąlaik buvo prieš, nes būtent jie yra chizmatikai, ir tai būtų reiškę, kad jie pasiduoda POPIEŽIAUS, kuris yra Kristaus atstovas, globai. Pasidomėk uniatų cerkve vietoje Barako Huseinovičiaus nuodėmių paieškos, įdomių dalykų rasi.
          O va staiga ėmė ir sutiko susitikti. Matyt, Putleris ieško garantijų sau ir savo aplinkai nu(si)šalinimo atveju, ir derybos vyks tokiu neoficialiu būdu.

          • Taškas parašė:

            va, va, ne tą žiūriu 🙂 Beje, kasdien DW, euronews, nuo LT ekspertų ir man alergija.

            Ir aš sakau, kad Ukraina – tik įrankis. Tik manau, kad pavojingo idioto rankose. Tiksliau- dviejų. 🙁

            Tvorom tvertis tik ir belieka. Ir jūroj bent dabar gaudyti tuos pervežančius kontrabandininkus uždirbančius milijardus kasmet, gal net daugiau, nei Erdoganui kainuoja išlaikyti stovyklose. O KALTAS tik Obama. Matai, jam Asadas nedomokratas lyginant su Saudais 🙂 O jie valdo savo ARABIJĄ taip kaip ir reikia – net galvas viešai kapodami. Juk ir Europoj viduramžiais taip darydavom. Islamas jaunesnis už mus 600 metų gi.

            Dėl dvasiškių susitikimo – tu ką rimtai manai, kad krikščioniškam pasauliui tai blogai yr? Ar vien dėl to – kad tai vis tik Putino pergalė- išlaukė šunsnukis iki tinkamo momento.
            Betgi – tai pendelis Erdoganui, ir stiprus, tad sveikintina.
            Tas svarbiau ir svarbiausia.
            Negi nori sulaukti, kad jie galvas kaip avinams pjaustytų pradžioj Londone/Paryžiuj o po desėtkos metų ir Kaune 🙂

            • grumlinas parašė:

              Ne Barakas Huseinovičius pradėjo pilietinį karą Sirijoje, o Asadas. Barakui ir Izraeliui užteko, kad būtų likviduotas Sirijos cheminis ginklas, ir visas jų interesas ten prapuolė, Barakas daugiau budinčią retoriką naudojo, nei realiai rekalavo Asado pasišalinimo. Net Daišis juos nedaug tekaso, sprendžiant iš tos vangios antiIGILinės kampanijos.
              Kaslink dvasiškių susitkimo – ten ne dvasiškiai susitiko, o tik vienas dvasiškis (Romos popiežius) su kėgėbešniku, kuriam duota užduotis paruošti Putleriui galimus atsitraukimo kelius, jei tas vistik apsispręstų plautis iš Rosijanijos (link to pamažu einama). Pats gal ir žiūri tas televizijas, bet nesidomi giluminiais procesais, kas iš tikrųjų vyksta. O iš tikrųjų pamažu vyksta Rosijanijos, kaip valstybės likvidavimas ne kariniu, o taikiu būdu.
              O Erdoganas šaunuolis, pritaikė putlerinę savo kariuomenės buvimo Sirijoje taktiką ir žėk pamažu priartės prie Latakijos. Juolab, kad jau artileriją panaudojo biškį. Pakolaks prieš Asadą, bet žėk, ir rosijanų aviabzes apšaudys kokie nemandagūs žmogeliukai.

              • Taškas parašė:

                Erdoganas … šaunuolis?! Na, tokio halso tikrai nesitikėjau. Jis ŠOKDINS jevrosojuzą kaip panorėjęs, o gi mus šokdins, itittatarai…

                • grumlinas parašė:

                  Jevrosjūzas Erdoganui nepadės prieš Putlerį, jam reikia NATO. Šiaip tai Erdoganas (matomai, suderinęs su aukštesne valdžia) provokuoja Putlerį užpulti turkų karius Sirijoje, o tada pasišauks pagalbon NATO. Tada sąsiauriai etc.itd. 😉

                  • Taškas parašė:

                    Nesąmonė. Tai IIIPK, tikras. Ir iškart.
                    Bus paprasčiau – ES gi ne vieni durniai, daeis, kad iš dviejų blogybių – Putinas geresnis. JAV dar koks Sandersas ateis valdžion.

                    • grumlinas parašė:

                      Pasiskaityk, kas okupuotame Kryme ar Dumbase darosi – nefantazuosi apie mažesnę blogybę Putlerį. Europoje tikrai ne durniai sėdi, plius rinkimų sistema veikia – dar metai-kiti migrantų bangos, ir valdžion ateis tie, kas migrantus suvarys į konclagerius

                    • Taškas parašė:

                      Tada daauug konclagerių reikės.

                    • grumlinas parašė:

                      Na, šitie tai jų pristatys 🙁

  3. VyneTu parašė:

    Su švente – šeimininką ir jo girnapusę, prietėlius ir svečius!