Feed on
Posts
Comments

Rusiškuose internetuose nuskambėjo sensacija, kad nusižudė Prancūzijos policijos komisaras, tyręs paskutinius teroro aktus Paryžiuje. Nu psio, kapiec, sąmokslo teorijos apie tai, kad jis pamatė tiesą, ir ar tai pats nusižudė, nepakeldamas gėdos, ar tai jam padėjo nusižudyti. Net kai kurie visaėdžiai lietuvių internautojai, kurių pagrindinis autoritetas yra rusiška šūdadrabsta, paskalambijo tą žinią. Nu ką, kažkaip nustebau, kad mano CNN-BBC-EuroNews tyli apie tokią sensaciją, ir nėriau ant internetų. Vienintelė francūziška žinutė – apie tai, kad tikrai nusižudė. Jokių sąryšių su vadovavimu bylos tyrimui nenurodyta, jis specializavosi tokioje daugiau socialinėje kovoje su alkohlizmu etc., kiek ėjo suprasti iš kreivo Gūgliaus vertimo. Nu ir po kelių valandų siaubulinga žinia atšaukta. pffffttt… visas įvykis tėra rusiškos propagandos muilo burbulas, nes komisaro dalyvavimas byloje – Limože, kur jis policininkavo, jam buvo pavesta apklausti vienos iš teroristų aukų (kilusios iš Limožo) šeimą.
Vienžo, gerbiamieji, dvi tiesos:
1) yra melas, baisus melas, niekingas melas, statistika ir rusiška propaganda.
2) nereikia bandyti aiškintis, kiek procentų teisybės yra rusiškuose internetuose, nes nebūtina aiškintis, kiek yra šūdo rūšių.
Laikas suvokti, kad jeigu matote rusiškuose saituose ką nors antivakarietiško – iškart taginkite #mėšlas. Kremlinių propaganda iš principo negali nešti teisingos informacijos, tam ji ir yra solovjovinė-kiseliovinė propaganda. Aišku, ir mėšlą galima panaudoti ūkyje – šiuo atveju dedame priešingą ženklą ir galime kritiškai analizuoti tą informaciją. Žėk, ir kažkas geroi išsikristalizuos. Jei tik turėsime pakankamai kantrybės.

6 Responses to “Apie rusišką propagandą”

  1. scania parašė:

    Berods delfis irgi rašė.

    • grumlinas parašė:

      Na, delfai yra estiškas piktšašis ant lietuviškos informacinės erdvės kūno 😉 O šiaip tai man jie kaip vienintelis informacijos šaltinis yra niekiniai – jei apie tai dar nerašo bent keli nepriklausomi šaltiniai – delfiai bus išsivertę iš kokio nors rusiško informacionno-razvlekatelnyj portal’o

  2. Taškas parašė:

    Kadangi Gaspadorius nežiūri lietuviškos TV, nelabai skaito lietuvišką spaudą ir iš lietuviškų radijo stočių klauso gal M-1, tad vargiai supras apie ką čia:
    https://www.youtube.com/watch?v=j8SyYMbNKI4

    O darosi tikrai įdomūs dalykai – pvz. ŽR rimtu veidu dvi valandas nagrinėja klausimą, kad rusai suiminės VISUS lietuvius, kurie 1990 metais pabėgo iš armijos…

    • grumlinas parašė:

      Yep, tas kliedesys, kad rusai atsiųs Liwtuvia reiklavimą išduoti visus lietuvius, kurie 1990 metais neatvyko tarnauti į SA, praskambėjo rusiškoje šūdadrabstoje, bet tai greičiau psichologinio karo priemonė – tiems „vaikinams“ dabar >40 metų ir jų tarnauti eiliniais nebepasiųsi. O juos suiminėti atvykus į Rusiją – rizikingas dalykas, bo jei jie atvyko – škias, Rusijoje daro verslą, o Rusijai dabar visų mažiausiai reikia konfliktų versle.