Feed on
Posts
Comments

Va Rusija nori iš Ukrainos Krymą „atsiimti“, ir jau de facto atsiėmė, nors de jure tai agresijai įteisinti tarptautinėje plotmėje šansų nėra. Užtai Kinija dabar atidžiai stebi Rusijos trūkčiojimus ir analizuoja, kaip organizuos panašius dalykus ją dominančiose Rusijos teritorijose. Tik jos žymiai didesnės, nei Krymas. Aišku, Mongolijos gal biškį ir gaila, bet ką jau padarysi, kai dičkiai ko nors užsinori 😉

čia

13 Responses to “Kiekvienas turi savų pretenzijų kaimynams”

  1. scania parašė:

    Ale vis tiek mandagūs kinai – Krymo „nebesusigražins“ 😉

  2. Voldemaras parašė:

    Kartą(sovietmečiu) teko išgirsti tokį pasakymą:
    -Nu i durak byl carj: NAŠU Aliasku(?!) amerikancam prodal…

    • grumlinas parašė:

      Kinijos Liaudies Respublikos Lietuvos Autoniminis Rajonas

      • Taškas parašė:

        Taigi, taigi… senas subrendusio socializmo laikų anekdotas, neduokDie, kad tik nebūtų vėl aktualus:

        Eina du lietuviai Mao Dzeduno prospektu ir tyliai kalbasi …rusiškai.

        Ir vis dėl to:

        SU KOVO 11! 🙂

  3. Siaubas parašė:

    Yep, Kinija, pas kurią labai daug gyventojų ir mažai resursų, seniai varvina seiles į Rusiją, pas kurią salyginai mažai gyventojų ir itin daug resursų. Tik jokių aneksijų ar „kiniškai kalbančiųjų gynimo nuo Rusijos nacionalizmo“ nebus. Kinija visus ima tyliai ir be jokių demagogijų. Taip jau yra paimta visa Afrika ir taip imama Lotynų Amerika. Kinai labai aiškiai suvokia, kad visi tie patriotizmai ir šalių sienos yra fikcija negudriems protams suvaldyti, o visuomėnę galima supančioti ne tik tankais ir vėliavų keitimais, bet elementariu merkantilizmu. Tokiu būdu nebereikia karinių-politinių konfliktų ir yra išlaikoma pilna nepriklausomybės iliuzija. Pigu, greitai, efektyvu.

  4. jmlab parašė:

    Ar skaitėt Navalno blogą? Anksčiau aš apie jį buvau prastesnės nuomonės. http://navalny.livejournal.com/914090.html

    • grumlinas parašė:

      Tu pasidomėk, ką jis rašė 080808 karo metu apie gruzinus ir pasidarys aišku, kad jis yra elementari politinė prostitutė. Šiuo metu jam nesišviečia gėryvės nuo utlerio stalo, tai jis tikisi jų nuo Vakarų styalo, ir tiek.

  5. jmlab parašė:

    Iš Navalno blogo:
    Я считаю, что международные договоренности и слово России должны чего-то стоить. Как мне видится, главная штука, почему РФ гарантировала территориальную целостность Украины (увы, с Крымом) – это соглашение (Будапештский меморандум 94 года) по которому Украина отказалась от своего ядерного арсенала (тогда третьего в мире, после России и США).

    Равноценно ли соглашение: признание Крыма украинским в обмен на третий по величине ядерный арсенал и отказ от статуса ядерной державы? Не знаю. Но чего-то это да стоит, соглашение это подписал тот, на кого Путин работал аж с 1996 года – Ельцин. И что-то раньше Путин претензий к этому соглашению не высказывал. Золотые батоны всё поменяли.