Feed on
Posts
Comments

Iš ineternetų:
Vienas rusų berniukas metė į omonininkus citriną ir gavo 3 metus kalėjimo. Gi ukrainiečių berniukas metė į berkutininkus Molotovo kokteilį ir nuvertė diktatorių.


Nors šiaip pdėtis sudėtingesnė, ir gana įdomi padėties analizė (jei atmesim akivaizdžią neapykantą ukrainiečių opozicijai), kur galima rasti teisybės krislų:
Одновременно Янукович зачищает политическое поле. Здесь он берет пример с Путина: у того ведь получилось, чего ж у потомка великого укра-то не выйдет?
Вот только Путин вытравил напалмом все вокруг: и среди соратников, и среди оппозиции. Поэтому-то в российском политическом пространстве вокруг сплошные мудаки со всех сторон баррикад – куда ни стрельни, попадешь в нужного. Это, конечно, плохо, потому как, с одной стороны, если присмотреться, то Путина и менять вроде некем, с другой, возникает логичный вопрос – а кто после него, а с третьей, самой поганой стороны, президент не просто забронзовел, так еще и покрылся патиной, что предсказуемо ведет к застою и популяризации Пусси Риот, и то, и то плохо уже со всех сторон.
Янукович же, не имея влияния на западе страны, поступил с хуторской смекалкой: не хватает патронов на всех – порешим тех, кто ближе. И вычистил единопартийцев, фактически превратив Восток и Юг в безгласые в политическом смысле регионы.
Коктейль, в принципе, готов. Осталось взболтать, а смешается оно само.

12 Responses to “Apie skirtumą tarp Ukrainos ir Rusijos”

  1. max parašė:

    Berniukas metė citriną (tipo limonkę?) 😀

  2. Taškas parašė:

    Va, dar vienas kristalas – apie Juliją:

    ….но та сориентировалась мгновенно – талант не просидишь. Выступила на Майдане, собрала аплодисменты и ….

    O gal iš tikro geltonkasė vienintelė dabartinę situaciją suvaldytų? Kategoriškumu, vienvaldiškai, paradoksas, bet būtent jėga – kaip Юлия с косой.

    Prieš tai paaiškintų plebsui atvirai – pinigai man JAU nebreikalingi, turiu, oligarchų metodus PUIKIAI išmanau, tad bus jų turtai MŪSŲ. Darysiu viską tą, kad kaip jus norit, tik profesionaliai. Noriu įeiti į ISTORIJĄ taip, kad visi mano griekai nublanktų prieš tą , ką žadu ir padarysiu. 🙂

    • Voldemaras parašė:

      Cha,cha,cha…ale ir fantazuotojas…

    • Rytis I parašė:

      Timošenko visi vadina oligarche. Nu jo, berods vyras anksčiau turėjo putpelių biznį… Bet nesuprantu, vistiek. Bandžiau kolegos klaust – nu, sako, juk ji derėjosi dėl dujų ir nejau manai, kad už tai nieko negavo? Aha, supratau, nors toks nelabai, toks paaiškinimas… Miesčioniškas kokis tai. Dar skolas savo firmelei nurašė, vyras gal nekilnojamu turtu Kanadoj užsiiminėjo – nejau to pakanka kad vadintis Ukrainos oligarche? Gal visgi dar kažkas buvo?
      Ir ne į temą: jei nekurie mūsų vadovai nori tapti ale lietuviškuoju „timošenko“ bei sėst kaliūzėn už antivalstybinius sprendimus, – tegu priima Gazpromo pasiūlymus, – pasirašo sutartį 10-iai metų, atsiima visas pretenzijas teismuose bei pasižada daugiau niekada nereikšti jokių pretenzijų. Tegu pasirašo, vienodai, – sėdėt tai juk ne man 🙂

    • grumlinas parašė:

      Ji gal ir galėtų kažką padaryti, jeigu jai Ukraina rūpėtų. Tik kad nepanašu. Cirkas su invalido vežimėliu parodė, kad ji kaip buvo, taip ir liko polit-žaidėja. Maidanas ją iš esmės atstūmė, jos noras būti vienintele kandidate nuo opozicijos jau kainavo Kličko pasitraukimą iš būsimos vyroausybės formavimo. Taip kad Julečka, žiūrintį objektyviai, kasa Ukrainai duobę 🙁

      • Rytis I parašė:

        Viena pastabėlė, dėl vežimėlio: tai, jog sėdėjo su aukštakulniais nebūtinai yra įrodymas kad blefavo. Gal savęs ji viešai kitaip neįsivaizduoja, – kaip tik su kasa ir aukštakulniais? Na juk būna kartais taip, kad bet kokioj situacijoj moteris nori atrodyti graži, nors tu ką. O veidas tai žiauriai patinęs, – apie šitą turbūt Ganapolskiui niekaip nesuprast 🙁

      • Taškas parašė:

        Būtent. Išlauks, kol revoliucionieriai susimaus.
        Prieš kelias dienas rašiau dar vieną dramblionę – bedarbis Prezidentas Saakašvilis galėtų padėti miliciją naujai pagimdyti. Pasirodo, jam siūlė bet kokį postą, ale anas pasirinko patogų gyvenimą … JAV.

        Prieš kelis metus be galo nustebau Klyčko neboksinišku pokalbiu su Pozneriu.
        Beje, jis net nokdaune nėr buvęs. Rusų TV vis gaudo jo atminties užkritimus. Protingas žmogus, jau kartą Julijos išdurtas.

        Nežinia kas gali Ukrainą išgelbėt. Nebent mūsiškiai politikai verkšlenantys, jog liko užribyje.

        • Rytis I parašė:

          Mūsiškiai bei iš dalies Europos politikai išsidūrė (todėl liko užribyje) porą metų derėdamiesi su bandiūžniku Januku 🙁

  3. proffanas parašė:

    Jei Kijeve būtų nušovę nors vieną piderastą, šiandien ten jau stovėtų evrasajūzo tankai. Bet, galimai, a) ta publika į tokius renginius kaip pasišaudymai neina, nes tai ne madų šou b) jie prieš mirtį tespėjo suklikti „našich bjut!“, nespėję pridurti „piderasof“.

    O va jau vardan „našich“, o ne „našich piderasof“ atvažiuoja Rusijos, o ne evrasajūzo tankai… Tik toks ir skirtumas. Praliejus kelis megalitrus kraujo, padėtis ten gal ir „stabilizuosis“; iki sekančio Maidano.

    • Rytis I parašė:

      Nesuprantu – kame panašumas. Merkel bei Tuskas tankų nestūmė ten ir nestums. Rusų tankai galimai bus, bo yra daug „naši“. Atseit ten buvo europiečiai ir bei dar „pederastai“? Europiečių buvo – 1%, kiti vietiniai kuriems po septyniolika ir tikrai neverti tokių „skambių“ epitetų (1’35“). Čia greičiau komentuojančiojajo problemos 🙂
      http://www.youtube.com/watch?v=8KPOuuWDjXA