Feed on
Posts
Comments

Apie saldų kerštą

Spragsėdamas per durnadėžę, užšokau ant kažkurios Rusovizijos laidos apie įvykius Ukrainoje. Įdomu tai, kad buvo net keli žmonės iš Maidano, bet nei jiems labai kalbėti davė, nei labai klausė. Šiaip tai isteriškas didžiarusiškų šovinistų iš Rusijos, Krymo ir Ukrainos Rytų klyksmas apie ukrofašistų jau (beveik) žudomus ruskalbius ir kitoks kremlietiškas briedas, labai grubi propaganda. Nu reikia labai negerbti savo žiūrovų, kad jiems tokį fufelį kištum. Ale ką čia stebėtis – Kremlius dabar gi stuporo būsenoje 😀 Juk dar pilni kanalai apie lempijados sėkmę, kaip ten viskas liuks buvo, kaip visą didžiausią kibirą medalių Rusija laimėjo, viskas čiki-piki, o čia toks akibrokštas. Per tuos nervus turbūt net pamiršo su buvusia tuščia pompa lempijadinę ugnį atgal per visą Rusiją ir kosmosą kriokti, kad dar ilgiau propagandinius burbulus būtų galima pūsti 😉
O kaip viskas gerai, regis, ėjosi – Janukovičius, kandiduodamas į prezidentus, žadėjo ukrainiečius europeoidais padaryti, paskui kelis metus makaronus visiems ant ausų kabino, kol galų gale kaip koks geležinkelio priestočio šuleris tipo ESą išdūrė, Kremliui parsiduodamas. Kremlius triumfavo – gi antra pergalė, 2:0, po Sirijos. Paskui stengėsi gi ir Janukovičius, ir jo xenerolas Zacharčenko protestuojančius ukrainiečius biškį gražiuoju ir labai daug negražiuoju numalšint, ir padėjo jiems pagalbininkai iš FSB, bet viskas veltui… Panašu, kad ESas su JAVu rimtai susinervyjo dėl tokio šuleriavimo ir nepagailėjo visokeriopų pastangų remdami protestuojančius, kad tik Janukovičiui parodytų jo vietą prie parašos. Ir parodė. Taip, kad niekas nebežino, kur dingo Ukrainos Konstitucijos xarantas ir šiaip dukart zekas.
Na, o ESas ir JAVas pakolkas gali atsargiai švęsti pergalę – lygiosios su Kremliumi 1:1 pakolkas gavosi. Saldus keršto jausmas Kremliui po šikna petardą pakišus 😉 Tik aišku, nusiraminti nederėtų – Kremlius turi didžiulę tamsių darbelių patirtį ir kova dėl Ukrainos tikrai dar nebaigta – per daug įvairių žaidėjų šalies viduje, kad galėtum nuspėti galutinį rezultatą.
O aš linkiu, kad ukrainiečiai patys bent kažkiek savo likimą nulemtų.

9 Responses to “Apie saldų kerštą”

  1. robertas parašė:

    Mestelsiu truputi ne į temą, čia pokalbis su buvusiu Janukovičiaus kameros kolega. Pasirodo, bičas zonoje autoriteto neturėjo 🙂
    http://youtu.be/s2nqvMf_7os

    • grumlinas parašė:

      …ir negalėjo turėti – jį tardęs tardytojas minėjo, kad Janukovičius yra bailių bailys

  2. Rytis I parašė:

    Šiaip rusiška popkornmašinė berods perėjo į naują „kokybę“. Persijungiant ant jųjų kanalo jau reikia pasiruošti, susikaupti, kad neužtaikytum ant „karštos bulvės“ ir dar spėtum drebančiom rankom suvaldyt pultelį bei grįžt ant bile ko kito 🙂 … Vakar bandžiau: kažkoks tokšou, rėkimas, klykimas, visi pasakoja apie vykstantį karą su kalašais tarp zapadenskų ir rusų, puolamos rusų šventoves, žudomi šventikai ir etc.
    Spėjau perjungt… Supratau tiek, jog valdžia berods per durnadėžės visuomenę ruošia bendrą opiniją lokaliniam karui. Žiauriam. Na kaip istorijoj – pora realiai žuvusių rusų pasieny pakaks dar vienai pradžiai 🙁

  3. robertas parašė:

    Negrumokit smarkiai, aš kaip visada ne į temą – vieno susišaudymo „analizai“:
    http://www.youtube.com/watch?v=YfJHAz3Lcyw
    Parodyti ginkluoti sukilėliai, ale kad vamzdžiai pas juos tai nelabai rimti 😉

  4. max parašė:

    kaip manote, gal Ukrainai būtų naudingiau, pragmatiškai pagalvojus, to Krymo patiems atsikratyti? Taigi jis jiems atiteko 1954 metais plikio Chruščiovo valia. Vistiek Krymas niekada nebus lojalus Kievui. Tampysis Kievas su jais kaip Kremlius su šiaurės Kaukazu- kol šeri, tai lojalus, tik nustok , iškart už avtamato.

    • Rytis I parašė:

      Šiaip pradžiai galėtų įvesti vienos pilietybės įstatymą, manau. Pasiėmei rusišką – praradai ukrainietišką su visom iš to sekančiom pasekmėm. Dabar gi kokis tai visiškas chaosas gaunas – kas nori tas pasus dalina ir iškart šaukia jog reikia ginti mūsų piliečius. Dėl Krymo, – jei atmest rusišką propagandą, kaip visiškai save diskreditavusią – tai dažniau visgi tenka girdėt, jog Krymas pats irgi nelabai nori jungtis su Rusija, – jie greiičiau prieš zapadneckų plėtrą į rytus. Nebent papildomas smegenų pudrinimas prasidėjo. O gal visgi referendumas būtų tikroji išeitis?

      • Rytis I parašė:

        p.s. Kaip tik šios dienos vietinio „balsas“:
        „…В-третьих: на митинге 23 февраля наоборот подчеркнули: мы не ждем никакой помощи — ни от РФ, ни от ЕС, ни от Китая и США… Наших сборов вполне хватает, чтобы покрыть даже вчерашний коррупционный бюджет!!! А если убрать 40% отката — мы будем себя чувствовать вполне пристойно.“
        http://echo.msk.ru/blog/deeman/1266100-echo/

        • Taškas parašė:

          :), ten pat labai netikėtai užšokau ant Bžezinskio, kurs už mus tikrai nekvailesnis. Va, ką sako jis apie Rusiją:

          Автор уверен: Украина рано или поздно войдет в демократическую Европу, а Россия последует ее примеру, „если не самоизолируется и не превратится в полупрогнивший пережиток империализма“.

          Источник: Financial Times

          Biškiuką net juokas paėmė dėl ne supuvusio, o pusiau supuvusio 🙂 Bet – svarbiausia – būtina įvertint, kad Rusija ne TSRS, ji irgi pakito ir keičiasi.