Feed on
Posts
Comments

Na ką gi, Rusija, kuri taip stengiasi atrodyti bešališka taikdare Sirijos įvykiuose, biškį įkliuvo:
По словам одного из наемников, в октябре в Сирии находилось 267 бойцов от «Славянского корпуса», которых разбили на две роты. Одна рота комплектовалась казаками, и общую численность корпуса в Сирии предполагалось довести со временем до двух тысяч человек. Им выдали автоматы, пулеметы, гранатометы, а также другое вооружение советской эпохи. Некоторым образцам было по 70 лет. Вот что рассказал один не назвавший свое имя наемник из «Славянского корпуса»:
Когда с нами говорили в России, то объясняли, что мы поедем по контракту с сирийским правительством, убеждали, что все законно и все в порядке. Мол, наше правительство и ФСБ – в курсе дела и участвуют в проекте. Когда приехали на место, оказалось, что нас прислали как гладиаторов, по договору с каким-то сирийцем, который то ли имеет отношение к правительству, то ли нет… То есть мы — частная армия местного авторитета. Но обратно было не уехать. Как нам сказали, обратный билет денег стоит, и мы его отработаем, хотим того или нет.

Šaip teoriškai tie samdiniai priklauso privačiai firmai, bet žinant visaapimančią FSB kontrolę, pasakos apie saviveiklininkus nelabai patikimos 😉


Российские военные техники также находятся в Сирии, занимаясь обучением сирийских военнослужащих в вопросах применения поставленных из России комплексов ПВО, а также выступая в роли советников. По крайней мере, один «бывший» офицер ГРУ (российская военная разведка) получил пулю в лицо, отдыхая, по его словам, в зоне боевых действий и подрабатывая в качестве корреспондента агентства Abkhazian Network News Agency. В мае появились слухи о том, что в Сирию посылают военнослужащих из элитного подразделения российского спецназа «Заслон» для охраны и обороны российских дипломатических и военных объектов от атак повстанцев.
Kaslink Rusijos karinių specų – jie Sirijon atvyko kartu su karine technika, jų (ne)legalumo klausimas ganėtinai slidus.
Bet kokiu atveju – Rusijos bešališkumas toks biškį šališkas 😀

9 Responses to “Kaip Rusija įkliuvo Sirijoje”

  1. robertas parašė:

    Apie pašautą „korespondentą“:
    http://www.youtube.com/watch?v=lhBnXjI_qOM

  2. Sveikas parašė:

    ne korespondentas ten. Samdytas vairuotojas.

  3. Rytis I parašė:

    Įtariu, kad čia toks vienas aukštas rusų karininkas ne šiaip sau laidė gerklę, o bet pasitraukęs į atsargą ir be abejo su valdžios palaikymu iš tikro pabandė įvykdyti tai, apie ką kalbėjo. Kolkas nelabai sėkmingai, todėl nevykėliams dėl tvarkos buvo pagrūmota piršteliu (nors Slavkorpuso portalas gyvas sveikas, bei skelbiasi apie savo atseit privačios apsaugos paslaugas). Skirtingai nei čečėnams, kuriems adaptuotis priešingoje barikadų pusėje sekasi berods žymiai geriau, nepaisant visų Kadyrovo tėviškų pamokymų 🙂
    http://www.pravda.ru/video/news/10563.html

    • grumlinas parašė:

      Kadyrovas tų čečėnų supratimu yra išdavikas ir tiek. Ir jo likimas jų planuose numatytas toks pats kaip ir jo tėvo.

  4. florian parašė:

    Ponas Grumlinai, jūs keistuolis: „Rusijos bešališkumas toks biškį šališkas“, rašote taip, tarsi tai būtų kokia tai normali šalis kurią galima vertinti pagal visuotinai priimtas elgesio normas, bet štai, netikėtumas (!), turputį nuklydo į šalį. Blogio imperija yra blogio imperija. Jei ji ir imituoja kokį nors teisėtumą ar bešališkumą, tai vien todėl, kad šiuo metu yra per silpna elgtis atvirai. Bet jos elgesys ne išimtis, o taisyklė. Ir visada tokia buvo.

    • grumlinas parašė:

      Sąvoka „blogio imperija“ yra viso labo tik propagandinis terminas, jei ką. Tiesiog Rusija žaidžia savo geopolitinius žaidimus, JAV – savo, Jevrosojūzas – savo. Imperijoms (taip, tai yra imperijos, nes jos siekia daryti globalią įtaką pasaulio vystymuisi) negalima taikyti moralės taisyklių, nes jos veikia tik pagal savo INTERESUS. Kaip kažkada 1940aisiais, kai Lietuva buvo inkorporuota į TSRS, visos tos švedijos-anglijos-prancūzijos-italijos vieningai mus išdavė tipo tokia buvo lietuvių liaudies valia. Joms labiau apsimokėjo negadinti santykių su Stalinu, nei ginti kažkokią Lietuvą. Imperijos žaidžia savo žaidimus, mažiukai gi arba prisitaiko prie jų, arba sunaikinami. Nekalbėkime apie visuotinai priimtas elgesio normas – jos skirtos pudruoti smegenis bendrAžmogiams ir tiek. Nes kai aš girdžiu tą briedą apie tai, kaip reikia remti Sirijos sukilėlius – juokas ima. Nebeliko praktiškai tų Sirijos sukilėlių, kurie po pergalės galėtų kurti kažką panašaus į demokratija, kalba eina apie islamistus, kurie po pergalės įkurs Al Kaidos valstybę. Na, dar lieka kurdai, kurie stengiasi laikytis atokiai nuo viso to kruvino jovalo, bet neįtinka nei tiems, nei aniems, bet čia jau atskira byla.
      Kaslink Rusijos „bešališkumo“ – tai buvo ironija, jei ką. Rusija yra labai šališka Asado atžvilgiu, kaip kad Vakarai šališki islamistų atžvilgiu. Tiesiog toks interesų pokeris ir tiek…

  5. florian parašė:

    Dėl interesų pokerio Sirijoje, tamsta visiškai teisus 🙂
    Dėl: „nei ginti kažkokią Lietuvą“ – niekuo vakarai Lietuvai nebuvo įsipareigoję, nei garantijomis, nei sutartimis. Kai Lenkijai buvo, tai ir į karą dėl jos įsivėlė.
    Lyginti su Amerika galima carinę Rusiją, po 1917 metų jos motyvas nebėra nauda sau, motyvas yra pakenkti kitiems. Todėl Blogio impreija nėra tik propagandos štampas. Kartais (dėl politinių sumetimų) nepatogu priminti, akcentuoti šią tiesą, bet ir pamiršti nereikėtų.

    • grumlinas parašė:

      1940m. Vakarai nebuvo įsipareigoję ginti Lietuvą, bet tai, kad jie be didesnio triukšmo perdavė Sovietams Lietuvos ambasadas, aukso atsargas etc.itd. nebuvo labai gražus poelgis IMHO.
      Kaslink Rusijos ir TSRS skirtumų – nematau jų. TSRS buvo iš esmės Rusijos imperijos atkūrimas, prisitaikant prie esamų aplinkybių ir esant naujai ideologijai. Ir strateginis interesas visad buvo tas pats – kaimynus arba pajungti, arba prisijungti. Tiesiog taktika skyrėsi. Dabar, kai klasikinis imperializmas atgyveno ir nuolatinis teritorijų užėmimas nebėra kritinis momentas – matome masinę marionetinių režimų gamybą.
      P.S. Kaslink motyvo „pakenkti kitiems“. Amerikiečiai, kad pakenkti TSRSui Afganistane, padėjo modžahedams. Gavo Talibaną ir Al Kaidą. Bandė gydyti tą ligą – gavo Vietnamą-2. Kas bus, kai jie pasitrauks iš Afganistano – nzn. Nes Karzajus yra nulis sveikų tiek pat dešimtųjų, o Talibanas tikrai nenusilpo.