Feed on
Posts
Comments

Taigi, atsigavę po Tauerio aplankymo, nutarėme pasimuziejinti ir tam pasirinkome garsųjį Viktorijos ir Alberto muziejų, dar vadinamą V&A. Jis specializuojasi meno ir dizaino kolekcionavime, tad tikėjomės daug ką pamatyti. Ir tikrai nenusivylėme.
Važiuoti į jį geriausia požemuku iki South Kensington stoties, tada pagal nuorodas pasukame požeminiu perėjimu ir miname iki pat įėjimo į muziejų. Pakelėje kairėje bus išėjimas į Gamtos istorijos muziejų (apie jį irgi parašysiu), įėjimas į V&A dešinėje. Jei prašoksite – pačiame požeminio perėjimo gale dešinėje bus išėjimas į Mokslo muziejų (jis irfi laukia savo eilės).
Muziejus nemokamas, tik prašo paaukoti kelis svarus. Būtinai pasiimkite nemokamą schemą (už kurią irgi prašoma paaukoti svarą), nes salių per 6 aukštus ten tikrai daug, orientuotis gana sudėtinga. Reiktų planuoti bent pusdienį aplankymui pusiau bėgomis 😉
Į ką atkreipiau dėmesį ir kas sudomino? Labai daug buvusių privačių kolekcijų, perduotų muziejui. Tai ir paveikslai, ir skulptūros, ir kitokie meno dirbiniai. Sužavėjo kolekcijos, kuriose sukaupta bažnytinė architektūra: bažnyčių portalai, antkapiai etc.itd. Yra kelios specializuotos slaės pagal regionus: Azija, Japonija, Kinija, islamistiniai Artimieji Rytai etc. Labai daug papuošalų, drabužių, stiklo dirbinių, baldų rinkinių. Norintys gali pasiimti specialias sudedamas kėdutes ir atsisėdę patys piešti. Taip pat yra interaktyvių ekspozicijų, kur pats gali banyti iš dalių surinkti kėdę ar užsirišti kaklaraištį.
Iš pradžių dar bandžiau fotkinti, paskui kažkaip nusviro rankos – ten reikia eiti pasiruošus, ką norėsi pažiūrėti. Paspaudus fotkės imamos iš Flickr ir biškį pasididina, šiaip jų dydis 1200×798.

7 Responses to “Britanijos įspūdžiai [5]: Victoria & Albert Museum, 2011-10-19”

  1. Njaa parašė:

    Drybsantis levas su skydu! 😀
    Ale jaučiu, norint normaliai viską apžiūrėt, reik prie to muziejaus kokiam mėnesiui apsigyvent.

  2. Zivile parašė:

    Kaip apsilankyt norėčiau!

  3. Ele parašė:

    O taip, V. ir A. muziejus tikrai vertas dėmesio. Iš pradžių nesupratau, kad daugelis dalykų tik reprodukcijos 🙂 Man labai patiko sidabro sekcija, kur sidabro bliūdai tokie, kad maudytis galima 🙂 Savo pastebėjimus iš Londono palieku nurodoje Website, gal požiūriai sutaps.

    • grumlinas parašė:

      Na, religinio meno salė ir šiaip namų dalys tikrai originalios, visa tai iki šiol tebėra gyva 😉

      • Ele parašė:

        Kiek supratau iš aprašymų, kai kas yra kopijos nuo originalo, nuimtos formos nuo originalaus daikto ir nulietos. Bet gal tiktais tie dalykai, apie kuriuos skaičiau 🙂

  4. […] 20th, 2012 by grumlinas Po V&A aplankymo atėjo eilė dar vienam beveik toje pačioje vietoje esančiam muziejui – Science Museum. […]