Feed on
Posts
Comments

Po V&A aplankymo atėjo eilė dar vienam beveik toje pačioje vietoje esančiam muziejui – Science Museum. Važiuoti į jį reikia kaip ir V&A, tiesiog požeminiu perėjimu paeiti iki pat galo, išeiti paviršiun ir atsidursite prie įėjimo. Lankymas nemokamas, žemėlapiukas nemokamas, tiesiog prašoma aukoti.
Muziejus skirtas tiek suaugiems technikos mėgėjams, nes daug įdomių eksponatų, tiek vaikams, nes daug interaktyvių ekspozicijų. Norint atidžiau apžiūrėti, reikia bent gero pusdienio. Mes gi iš esmės jį apėjome, suvokdami, kad čia vėlgi reikia lankytis, aiškiai žinant, ką nori pamatyti.
Tiesa, perspėjimas – jis labai įdomiai pastatytas, dviejų korpusų, tarp kurių praėjimas tik pirmame aukštte 😉
Labai sudomino keletas eksponatų. Vienas iš jų – Tucker Sno-Cat keturvikšris, dalyvaęs Trans-Antarktinėje ekspedicijoje. Kita įdomybė – dar klasikinis Citroën 2CV – pilkos spalvos, su brezentiniu bagažinės uždangalu ir „savižudžio durelėmis“ – čia kai priekinės durelės atsidaro atgal tarsi sparnai išsiskliedžia 😉 Ypatingai įdomus aviacijos skyrius su daugybe lėktuvų modelių ir restauruotų lėktuvų. Na, mane dar labai sudomino skyrius, pašvęstas žemdirbystei, su daugybe traktorių ir kitokių žemės ūkio mašinų/mechanizmų modeliukų. Prifotkinau visą krūvą, kokybė neblizganti, darysim atskirą įrašą.
Vienžo, muziejus patiko, yra minčių apsilankyti dar, būnant londonuose ir ištaikius laiko.

6 Responses to “Britanijos įspūdžiai [6]: London, Science Museum, 2012-10-23”

  1. Taškas parašė:

    Įdomu, kodėl nėra FIAT500, TRABANT ir panašių. Juk ne vien angliški mini automobiliai toje piramidėje… Aišku, 2CV fainiausias. O kurioj pusėj jo vairas? Teisingoj – dešinėj ar kvailoj kairėj? 🙂

  2. Njaa parašė:

    Jooo, šitam muziejuky užstrigčiau ilgam… 😀

  3. 995 parašė:

    Man muziejuje įstringo angliškas įspėjimo tekstas prie Ford T modelio:
    Don’t touch! This car is over 80 years old and not as strong as it looks. Handling will damage it forever.
    Tikslus argumentas jauniems padaužoms.