Feed on
Posts
Comments

1922 – Vidurinės Lietuvos seimas nutarė prisijungti prie Lenkijos


Na, čia buvo toks tuometinis Š.Kipro turkų valstybės ar P.Osetijos variantas, kai didelė valstybė kokiu nors pretekstu užgrobia mažos valstybės dalį, ten paskelbiama „neprigulimybė“ ir po kiek laiko arba ta limitrofinė valstybė aneksuojama didžiosiso, arba vegetuoja niekieno nepripažinta.
Nors, jei pamąstyti logiškai – lietuvaičiai po metų Memelande krašte surengė tokį pat sukilimo cirką prieš prancūzus, kad vėliau prisijungtų Klaipėdods kraštą prie Lietuvos. Vienžo, pamoką iš lenkų tuomet išmokome. Laimei, Vilnijos lenkai Lenkiją tedomina tiek, kiek reikia saviems politiniams patriotiniams žaidimams.

12 Responses to “Vasario 20 istorinis įvykis ir trumpas komentaras”

  1. sulerin parašė:

    Imho: bet ir dabar Vilnijos lenkai domina, pvz, Sikorskį tik kaip dingstis politiniams žaidimams. (Išvis, kuo mažiau domintų, tuo geriau).

  2. lokyz parašė:

    Pilsudskio Międzsymorze projektas sugriuvo, kurio viena iš šantažo priemonių turėjo būt „Vilnių atiduosim, bet“, tai lenkai nelabai numanė, ką su tuo Vilnium daryt.
    Tai aneksavo, negi atiduosi, jau ir Pats Pilsudskis pasirodęs buvo. Endekai tai lengva ranka dalį Vilniaus krašto sovietam atidavė – turėkit, nereikia. Nevieninga ta Lenkija jau tuomet buvo.

    • grumlinas parašė:

      Čia kada edndekai atidavė? Berods. lenkai sugebėjo visą Vilniaus kraštą iki su dieduška Leninu numatytos 1920ųjų sienos pasiimti, ir už jo dar dalį balatrusiškų žemių