Feed on
Posts
Comments

Vienžo, nesinervykite dėl 2012-12-12-ar kokios ten dienos, nes tūlas Dominic Sandbrook iš Daily Mail jau numatė mums ateitį:
The date is October 29, 2018, and Britain faces its darkest hour. On the battlefields of Europe, our Armed Forces have been humiliated.
In makeshift prison camps on the continent, thousands of our young men and women sit forlornly, testament to the collapse of our ambitions.
From the killing grounds of Belgium to the scarred streets of Athens, a continent continues to bleed. And, in the east, the Russian bear inexorably tightens its grip, an old empire rising from the wreckage of the European dream.
The crisis had been ‘made in London’, Sarkozy told French television in August 2016. By 2017, Britain’s land forces were down to just 75,000
Yesterday, after a run of military defeats unequalled in our history, the Prime Minister offered his resignation. There is talk of a National Government, but no one has any illusions of another Churchill waiting in the wings.
In suburban streets across Britain, old men and callow teenagers are digging defensive positions in the cold autumn air. But with equipment scarce and ammunition non-existent, the Home Guard would barely last a week.
And all the time, across the Channel, enemy forces make their final preparations for the inevitable invasion. Some talk of surrender; no one speaks of victory. Less than ten years ago, millions still believed in a peaceful, united Europe. How did it come to this?
When future historians look back on our humiliation, they will surely judge that the turning point was the last week in October 2011.

A propos – maždaug tas pats kvadratinėmis raidėmis

20 Responses to “2018-10-29 – Europos pabaiga?”

  1. scania parašė:

    Šitą ateities būrėją reikia suleisti su tuo, kuris sakė tą patį, bet su musulmonais 😉

  2. Maumaz parašė:

    Aš taip ir nesupratau, o nuo ko Britanija ginasi?

  3. Taškas parašė:

    Būtų visai realu, jei nebūtų tokios Kinijos.
    Rusai nuo naujų metų beveik 3 kart padidina algas kariškiams. Leitenantėlis gaus apie 60000 rub , t.y. grubiai 6000 Ltю( kas mėnesį!!! 🙁 . ) Manau, jiems Sibire yra ką ginti, o kam jiems toji Europa su išpaikintais (ar paikais, tiksliau visai 3,14nentais) žmogais?

    • grumlinas parašė:

      Hmmm… algos gal ir geros, tik va kiek tenka skaityti apie Rusijos kariuomenės būklę – realaus karo ji nebesugebėtų kariauti. Aišku, Rusijos laimė, kad ir su ja kariauti norinčių eilės dar nėra susidarę 😉

      • Gunas parašė:

        Manau, Rusija, kaip rodo istorija, kariaut galėtų. Tradicinis scrnarijus- gana į kaulus, paguldo daug savų, nuskursta, bet paskui visvien išsekintas priešas išvejamas.

        • grumlinas parašė:

          Nebėra ideologijos, kuris leistų motyvuoti žmones aukotis, ir nebėra techninės bazės, kuri leistų atkurti gynybinę jėgą, kaip kad buvo 1941-45m.
          Rusijos išsigelbėjimas – milžiniška teritorija, kuios sukontroliuoti neįmanoma, neturint vietinių gyventojų paramos

          • Maumaz parašė:

            Nesutinku dėl ideologijos. Ideologiją jie visada atranda – ar buvo Napoleonmečiu, ar su naciais.

            • grumlinas parašė:

              Nu nzn iš tikrųjų. Lygati būtų ta Didžiosios Rusijos idėja, bet IMHO ji užkabina per mažai žmonių, kad „ant jos“ būtų galima kažką esminio pastatyti. Jelcino režimas, ekonomiškai sugriovęs sovietinę ūkio sistemą, taip pat išmušė bendrą ideologinį pamatą. Taip, nemažai žmonių ten garbina Putiną, bet jis nebėra bauginantis stabas, kaip kad buvo Stalinas.

      • Taškas parašė:

        Taigi, kad čia ilgalaikės programos (po gramą) pradžia. Tikslas- kariškiai turi būti elitas, kaip sovietmečiu.
        Paradoksas, bet rusai pergalėje „v operaciji po prinuždeniju Gruziji k miru“ pamatė savo silpnąsias puses. Dabar, kaip visada – ilgai kinko, kad važiuotų greitai.
        Tikėtis belieka, kad bus kaip visada.

  4. proffanas parašė:

    Be durnių kasdienybė atrodytų pernelyg nyki; gal todėl jų ir nešaudo?… Kad ir vadovaujantis švelnesniąja teze, kad „atnešęs blogą žinią- nusipelno mirties“? 🙂 Aš čia apie visokius „pranašus“. Blyn, jau vien šiemet turėjo būti bent keturios svieto pabaigos, o svietas kaip nesibaigė, taip ir nesibaigia… Nuobodu darosi; veiksmo norisi 😉

    • scania parašė:

      Kodėl esi tikras, kad pasaulio pabaiga neprasidėjo? 😉

    • grumlinas parašė:

      Kentėk, kareivi, generolu būsi 😉

      • proffanas parašė:

        Gerai jums šaipytis; o pas mane svieto pabaigai suchoriai senai paruošti; paskui prapuls… 🙁 😉

        • grumlinas parašė:

          Nu tai pravėdinti reikia karts nuo karto ir atnaujinti – kai aš 1982 pionierių (ta prasme sapiorų) stovykloje buvau, tai kirtome 1968ųjų gimimo „tušonką“. Tai ir tu suchorių savaitę kartkartėm užtaisyk 😉

          • scania parašė:

            1988 maždaug metais kariuomenėj ėdėm 1948 karvę 😀 tiksliau, karvė buvo gimusi dar anksčiau, bet ant to šaldyto daikto buvo štampas 1948 😉