Feed on
Posts
Comments

Su šitokiu šūkiu 1932aisiais JAV buvo išleistas medalis, skirtas pažymėti Didžiosios Depresijos pabaigą.

Šiaip viskas atrodo čiki, bet nuo antrosios pusės gali nunešti stogą, o jautresnės sielos antifašYZDai gali gauti permanentinę diarėją 😀


O tuomet viskas nekėlė jokių problemų 😉

Detaliau čia

20 Responses to “Stop Crying, Start Buying”

  1. pričkus parašė:

    Tarkim, su Dovydo žvaigžde kaip ir aišku. Akį galime interpetuoti, kaip „masooninę“. O svastika šitoje vietoje ką simbolizuoja?

    • grumlinas parašė:

      Svastika pagal indusus simbolizuoja laimę/sėkmę. Šiaip šis simbolis buvo labai populiarus prieš 1PK, jo metu lakūnai piešė svastikas ant savo lėktuvų, vienos amerikiečių divizojos simbolis buvo raudona svastika (tik ji neturėjo neiko bendro su indusais, o buvo perimta iš indėnų 😉 ). Po karo Latvijos ir Suomijos karinės oro pajėgos naudojo svastikas žymėti savo lėktuvamas (atitinkamai raudoną ir mėlyną). Taip kad naciai sušiko niekuo dėtą simbolį, o šiandieninė tolerastija toliau ant jo šika.

    • Nauticalis parašė:

      Svastika čia skirta budistams. Simbolyje paprasčiausiai sudėti pagrindinių religijų simboliai to meto dizainerių suvokimu: akis – Apreiškėjo (čia yra protestantai), dobilas kryžiaus formos – tai airiai (katalikai), svastika – budistai (kinai, japonai ir pan.), o Dovydo žvaigždė – žydai.

      Religinė tolerancija. 🙂

      Šiaip jau, JAV kariuomenėje religiją įrašydavo ir net pakabukuose (death-tags), ir laisvamaniams (ateistams) būdavo liūdniausia – šiuos “toleruodavo“ panašiai kaip gėjus (iki Klintono šiems draudžiama buvo ir tarnauti netgi, paskui buvo priimta “užmerktų akių“ politika).

      1932 metais su fašizmu JAV dar nebuvo nieko bendro. 1938-1940 – čia jau kitas reikalas…

  2. Taškas parašė:

    Na, tai Šiklgruberis dar nelaimėjo rinkimų. Įžymioji britų Secret Intelligence Service jau susigaudė, kokią nesąmonę parašė apie ji prieš dešimt metų (maniakas, saliutuojant mėgstąs uostyti savo pažasties kvapą)…
    Pirk, pirk ir džiaukis…

    Va, ir nūnai – vieni ekspertai (ar „ekspertai“, o gal net eksekspertai?) aiškina, jog
    krizė bus, nes per daug skolinamasi pirkimams, kiti atvirkščiai – todėl, jog per mažai perkama.

    • grumlinas parašė:

      Vienžo, krizė bus bet kuriuo atveju 😉

      • Taškas parašė:

        Vienas lietuvaitisas vis sakydavo-su pasimėgavimu bei kirčiavimu- 3,14zė

        Blogis tame, kad buvau tada jo pavaldinis ir turėdavau juoktis kartu su visais iš tokio sąmojo 🙂

        Disidentuoti buvo tada per daug brangu man (nervų atžvilgiu), bliamba kvadratu 🙁

    • Nauticalis parašė:

      Bet kuriame gerame makroekonomikos vadovėlyje rasi mintį, kad vyriausybės pirmaeilis uždavinys yra palaikyti arba skatinti visuminę paklausą (vartojimą). Lietuvoje Kubilius jau antrąkart ant to paties grėblio užlipa (dar ir Jos Puikybės palaikomas), tad ko stebėtis, kad mes taip staigiai ir giliai smukom?

      Bet koks vartojimas reiškia “tavo išlaidos – mano pajamos, mano išlaidos – tavo pajamos“. Kada pradedama visuotinai taupyti – be abejo tai atsiliepia nuosmūkiu rinkoje! Štai todėl to medalio šūkis toks ir yra.

      Tai JAV labai priekabiai tyrinėjimas vartotojų pasitikėjimo indeksas – pas mus toks dalykas net Vyriausybei nereikalingas. Tad – tegyvuoja Plikis ir blondinės! 🙂

      • grumlinas parašė:

        Na čia taip – ekonomika sukasi tik tada, kai yra paklausa

      • vdooo parašė:

        Kad čia to visuminio vartojimo nesimato: kai viena kirpėja apsikerpa pas kitą kirpėją, tai tik mainai + pvm. Kai kirpėja paskambina telefonu, užsipila lietuviško benzino, nuvažiuoja į, pvz., maksimą, prisiperka užsieniškos kosmetikos ir dar pasiima paskolą eiliniame mūsų banke, tai spėkit, kiek pinigų nuo pelno mokesčio pasipildo varganas lietuviškas biudžetas, po akcininkų (akcininkai atitinkamai: švediški, lenkiški, pvz., olandiški, prancūziški, skandinaviški)?
        O lietuviai už visa tai užmoka ANTRĄKART, kai vyriausybė yra priversta imti paskolas kompensuoti tuos iš Lietuvos išeksportuojamus laisvuosius pinigus ir palaikyti nors šiokį tokį vidinį vartojimą, statybas, mokytojus, kareivius ir t.t.! Paskolas, tai, grąžinsim per įvairius mokesčius. Taigi kiekvienas litas turi 33 skolintus centus. Kiekvienas litras pieno ar benzino procentus dar paskaičiuos ateityje.

  3. scania parašė:

    O keturlapis dobiliukas ką reiškia? 😉
    Bet akis pirmame plane viską paaiškina – dzin, koks tu žydas fašistas, viskas „под присмотром“ 🙄

    • Nauticalis parašė:

      Airius – žr. aukščiau.

      • scania parašė:

        Tikrai airius? Hmm, ateidavo mašinos iš vokiečių su dobiliukais, tai kažkas sakė, kad reikia nuplėšti tuos dobilus… Ką aš žinau, gal man, kaimiečiui, šiaip smegenis papudrino… 😆