Feed on
Posts
Comments

Business as usual

Nuotrauka, man labiausiai atspindinti britų nacionalinį charakterį – kadras iš Antrojo pasaulinio karo laikų Londone:


Yra ir daugiau, su komentarais

Ta pačia proga prisminiau kažkada skaitytą istoriją apie tai, kaip buvo žaidžiamas golfas subomborduotuose aikštynuose: jei kamuoliukas įkrisdavo į bombos išmuštą duobę, būdavo leidžiamq jį iš ten išmušti papildomu neskaičiuojamu smūgiu. Ir dzyn nacių jeroplanai virš galvos.

9 Responses to “Business as usual”

  1. fanta parašė:

    Nuotrauka graži, iškalbinga. Ir tik grynai „iš meilės tikslumui“ prisiminkim, kad karo metu tokios nuotraukos buvo daromos propagandiniais tikslais. Pakelt žmonių nuotaiką. Gal fotografas truputį ir parežisavo.

    • grumlinas parašė:

      Be abejo, kaip 100% natūraliai nuotraukai jos kokybė biškį per gera 😉 Tačiau britai bet kokiu atveju sugebėjo išlaikyti nemažą dalį savo tradicinio gyvenimo būdo

  2. Taškas parašė:

    Visos nuotraukos iš 1940 metų, kai Londoną vokiečiai bombardavo Fau -1, taigi sprogimai su oro pavojaus sirenomis. Betgi, koks siaubas laukė anglų, kai pradėjo kristi Fau-2.

    • grumlinas parašė:

      Nea, čia įprastiniai bombardavimai – V-1 pradėjo byrėti iš dangaus 1944

      • Taškas parašė:

        Buvau įsitikinęs, kad anglus vokiečiai raketomis Fau-1 atakavo daug anksčiau ir jie išmoko jas pasivyti ir dar ore sunaikinti.
        O va, Fau-2 – balistinė raketa krisdavo iš dangaus, visada netikėtai ir dėl to netikėtumo ir nenuspėjamumo sukelė angalams jei ne paniką tai bent jau baimę.

        Pasirodo, skirtumas buvo tik keli mėnėsiai:

        1944 m. birželio 13 prasidėjo reguliarus Londono apšaudymas Fau-1, o rugsėjo 8 – Fau-2 – į dieną paleidžiant iki 15 raketų.

        Co to nie to 🙁

        • grumlinas parašė:

          V-1 ir V-2 buvo karo pabaigos ginklas, kai vokiečių aviacijos nelabai kas beliko

          • Taškas parašė:

            Taigi, kad tik į karo pabaigą. Juk jie darė dar ir Fau -3 ir 4. Dar turėjo balistinę , kurią buvo galima paleisti iš povandeninio laivo ir drėbtelt ant amerikonų. O jei ten įdėtų atominę, dabar sprechintume 100 procentų ir be akcento 🙂 -jei leistų …

            Tikrai apvaizda apsaugojo, juk pritrūko kokio pusmečio…

            • grumlinas parašė:

              Matai, ginkluotė (kaip ir viskas) turi tris gyvavimo etapus: projektavimas, prototipavimas ir masinė gamyba. Jei su projekatvimu vokiečiai prigenravo sąjungininkams idėjų porai dešimčių metų, tai iki prototipų priėjo ne tiek daug, o į masinę gamybą išvis gal kelios dešimtys modelių – kariauta pagrindinai ikikarine ir trofėjine technika (kurias, aišku, tobulino iki sąmonės netekimo)

  3. Andu parašė:

    Apie V-2. Paauglystėje perskaičiau labai neblogą dokumentinę knygą rusų kalba – Oresto Pinto „Žmogus išgelbėjęs Londoną“, kurios antroje dalyje pasakojama aie prancūzą (o gal belgą?) prekiavusį dujų generatoriais ir sugebėjusį britams pranešti apie paleidimo aikštelių statybą. Vienžo britai subombino tas aikšteles prieš pat pradedant leisti raketas, kartu su visomis raketomis (istorinis faktas)… Pats Oresto Pinto – belgas, tardytojas dirbęs britų kontržvalgybai, kur filtruodavo pabėgėlius…