Feed on
Posts
Comments

Izraelio eks-prezidentas Moše Kacavas pripažintas kaltu dėl dviejų išprievartavimų bei kitokių seksualinio pobūdžio nusikaltimų ir nuteistas 7 metams kalėjimo ir dviems metams sąlyginai, o taip pat išmokėti nukentėjusiems 125.000 šekelių.
Neįsivaizduoju panašios situacijos Lietuvoje. Ne seksualinių priekabiavimų (IMHO mūsuose to iki krūminių dantų), bet kad bausmė pasiektų tokius aukštus (kad ir ex-)pareigūnus.

8 Responses to “Trečiadienio mintis apmąstymui”

  1. proffanas parašė:

    Reiktų akcentuoti, kad ir Izraeliui tooooks atvejis- pirmas. Bemaž neabejoju, kad susiklosčius atitinkamoms aplinkybėms, ir atsiradus kaltintojams su įrodymais (kurių kolei kas negirdėti ir nematyti), analogiškų aukštumų pasieksiančios akcijos būtų įmanomos ir pas mus.
    Tsakant, nepabandęs- nesužinosi 🙂 .

    • grumlinas parašė:

      Žemesniame lygmenyje – tipo dėstytojai etc. jau buvo ir pas mus. Tiesiog įtariu, kad ties kažkokiu socialinės pakopos lygiu viskas nueitų į dumblą, kaip kad pedo-kedo atveju (neflūdinant, nes ta tema užknisanti). Kitas dalykas – turi būti drūčiai suinteresuota pusė, kad tas reikalas peršoktų neliečiamumo barjerą.

      • proffanas parašė:

        Jep. Tą ir turiu omeny rašydamas „susiklosčius atitinkamoms aplinkybėms“. Turi būti ne vien kaltinimai su įrodymais, bet ir kažkokia papildoma sunkio jėga, tempianti žemyn 😉 .

  2. proffanas parašė:

    Kaip; pradžiai? 🙂 Turiu omenyje paviešinimą. http://www.youtube.com/watch?v=P52UaojsJ7c&NR=1

    • grumlinas parašė:

      Ne pirmas. Ir ne paskutinis. BLEC 🙁

      • proffanas parašė:

        Kad ne paskutinis pagautas- tas yra gerai. Bet ir šiuo atveju yra šiokių tokių nesutapimų. Jam nustatė 0,56 promilės… Su tiek dar nei liežuvis pintųsi, nei halsuot pradėtų. Teks įtarti, kad vienetą, o gal ir dvejetą prieš kablelį išbraukė?

  3. gunas parašė:

    Bet efektingas griuvimas nuo laiptų 🙂 Esu beveik tikras, kad pradės suokti apie tai, kad nebuvo girtas, tiesiog netyčia griuvo, susitrenkė galvą ir dėl to neadekvačiai elgėsi 🙂