Feed on
Posts
Comments

[politics mode ON]
Kažkada mano familija ir šiaip pažįstami klausė, už ką aš ruošiuosi balsuoti artėjančiose rinkimuose. Tai va, būdamas sveiko proto ir pilnos sąmonės, galiu referuoti trumpai – šiuose rinkimuose dalyvauti nesiruošiu. Kaip ir aibėje kitų artėjančių. Kodėl? Ilga istorija, bet trumpai:
Visus 20 Nepriklausomos Lietuvos metų dalyvavau visuose rinkimuose. Ir kitus agitavau dalyvauti. Kol suvokiau, kad vienintelis būdas priversti politkierius bent kiek skaitytis su VISUOMENE – atimti iš jų teisę kalbėti mano vardu. Elementariai – ignoruoti rinkimus. Ir tą daryti tol, kol visą elektoratą tesudarys patys politikieriai beigi jų rėmėjai. Nes realios naudos iš visos tos šutvės besiriejančių dykaduonių aš nematau – visas šitas savivaldybių cirkas kuo puikiausiai gali būti pakeistas keliais iš aukščiau paskirtais valdinykais – efektas toks pats, tik pliurpalų, ginant juos išstačiusių grupuočių interesus, žymiai mažiau. Ir asmenys, vykdantys (galimai) nusikalstamas veiklas, matytųsi žymiai aiškiau.
Kitas dalykas, kuris mane knisa negyvai – atrakcionas su merų rinkimais, kai rinkėjai (iš įsitikinimo ar iš naivumo) paremia vienas ar kitas politines grupes, o meru tampa koks niekam nežinomas (ar žinomas kaip iš esmės nusikalstamų interesų grupuočių įgaliotinis) prekijas šalikėliais. Tol, kol merų nerinksim tiesiogiai – nesitikėkit manęs grįžtant. Ir nesvarbu, kad po tiesioginių rinkimų meru gali tapti žmogus, kurio aš nepalaikiau – jį palaikė dauguma rinkėjų, ir to man pakanka. Jis turi būti ne kažkokių politinių grupuočių porinkiminių užkulisinių sandėrių produktas, o miestelėnų atstovas. Geras, blogas, populistas, realistas – esmė ne tame. Esmė – miestelėnai jį išsirinko savo valia, o ne rubikonų ar panašių mafijų buvo aplošti politiniuose žaidimuose post factum.

P.S. Nieko nešaukiu boikotuoti rinkimus. Rimtai. Kiekvieno valia apsispręsti. Mane politikieriai užkniso ir aš apsisprendžiau.

P.S.2. Priekaištautojai dėl mano „nepatriotiškumo“ gali rinktis vieną iš dviejų galimų krypčių – į Peru arba į Kiniją.
[politics mode OFF]

43 Responses to “Mano požiūris į artėjančius rinkimus”

  1. proffanas parašė:

    Cha. Tata nusprendė daryti tai, ką aš dariau paskutinius 19 metų, ir motyvuoja taip pat 🙂 . Bet šiemet nusprendžiau balsuoti bent jau savivaldybių rinkimuose. Priežastis paprasta- pagaliau turiu už ką. Ir tikiu, kad blogiau jau nebegali būti.

  2. Dalius parašė:

    Tiesioginiai mero rinkimai nieko nepakeis… nes merai galiu turi labai mažai (be tarybos palaikymo)

    • grumlinas parašė:

      Tai gal tiesiog tų mafijų atstovybių, tfu, t.y. tarybų įgaliojimus reiktų apmažinti?

  3. Neformalistas parašė:

    Amen.
    Bet aš šįkart elgsiuos atvirkščiai – eisiu balsuot, nors ilgą laiką neidavau, nes tiesiog nematau iš ko rinktis… Tik šįkart balsuosiu po gilesnės analizės už ką balsuoti… pradinę mano analizę gali rast mano bloge .

  4. Njaa parašė:

    Tą šitą, o kada tie rinkimai? Turėjau mintį nueit, darašyt apačioj Chuck Norris ir už jį balsuot…

    • grumlinas parašė:

      Sako, šį savaitgalį, bet pasitikrink – aš žinau, kad turėtų tuoj-tuoj būti, nes tikrai dar nepraėjo – prie kavos darbe mano politapžvalgininkai nediskutavo apie rezultatus

  5. Paulius Paulaitis parašė:

    Na jeigu nėjimas motyvuojamas, kaip pilietinis nepaklusnumas, viskas gerai. Bet manau dar efektyviau yra eiti ir sugadinti bilietą. Tik įsivaizduokit kas per antausis būtų – 30% sugadinta! Tikras disidentizmas! 🙂

    • scania parašė:

      Pas belgus siųsti galima tik rusiškai, o va į Peru – jau pilna frazė 😉

    • grumlinas parašė:

      Oooo, gerulis miestelis į kolekciją 😉

      • Sigita parašė:

        Gyvenom 50 km nuo jo ir taip ir neprisiruošėm nuvažiuot.. laiko neliko, po pilis važinėjant. net ir tą dieną, kai jau pasiryžom nuvažiuot į Huy, nuvažiavom į šalia esančią Modave pilį (gražiausią iš aplankytų Belgijoj). pravažiuodami matėm, kad miestelyje stovi nemenka citadelė. gal ir kokie rūsiai pasiųstiesiems dar likę..:D

        • grumlinas parašė:

          Jooo, citadelė fantastiškai iš viršaus atrodo, turėtų būti įspūdinga ir aplankant

          • Sigita parašė:

            visos jos įdomios;) gyvenau Namure, tai jo citadelėj buvau ne kartą ir ne du. visur vaikščiot galima nemokamai, mokėt reikia tik už ekskursiją į požemius (visai verta nueit, ten per karą bvuo vokiečiai įsikūrę). į Dinanto citadelę nesikėliau tik todėl, kad už bet kokį pasižvalgymą ima pinigus. ir visai nemažai:/ jie labiau sugebėję išsireklamuot, nors ir pats miestelis, ir citadelė mažesnė už Namuro. kai miestus skiria tik 30 km, galima suprast namuriečių pasipiktinimą, kad visi turistai ten važiuoja:) o važiuojant toliau palei Meusę link Prancūzijos, dar keliolika geriau ar blogiau išsilaikiusių citadelių galima apžiūrėt. vnž, lankantis Belgijoje, tikrai verta pasižvalgyt po Valoniją. dažniausia turistai tepamato Flandriją – žymiuosius Briugę, Gentą ir Antverpeną..

  6. Taškas parašė:

    „Lapki v verh“ – jokia politika. Balsuosiu, nors dar 🙁 nežinau už ką…
    Aplamai, liūdnos mintys visada, o dabar žiūrint į Afrikos įvykius toptelėjo tiesiog ŠIURPI mintis:

    Mes neverti turėt savo valstybę.

    Mums reikia vogt – nu, kaip įpratom TSRS. Toji buvo didžiulė, o galimybės vogimui dar didesnės, beveik begalinės. Savoji valstybė išvogta beveik visai, tą darėm VISI ir labai labai labai vieningai. Bet viskas baigiasi vieną kart… liepto galas – čia pat.

    • grumlinas parašė:

      „Mes neverti turėt savo valstybę.“ – ši mintis ir man kai kada kyla galvoje, kai paskaitau apie mūsų politikierius

  7. scania parašė:

    O pas mus nepriklausomų tik… Na, vėl ne tie. Tiksliau, tie patys 🙁
    Sutaupysiu laiko… 🙁

  8. Voldemaras parašė:

    Gerbiamieji, aš jau kartą rašiau, kad tol kol vienas gudrutis prichvatizavęs N metų balsų skaičiavimo procesą, ar JŪS balsuosite ar nebalsuosite – bus suskaičiuota taip kaip užsakyta….

  9. robertas parašė:

    Apie boikotą t.p. galvoju. Anksčiau eidavau biuletenių gadinti (visai linksma atrakcija, beje), dabar – nafig 🙂

    • grumlinas parašė:

      Blogiausia yra mūsų valstybei yra tai, kad poxuizmas mane apėmė… Ir ne mane vieną…

  10. Maumaz parašė:

    Tik reikalas tas, kad politikieriams nuo tokių protestų nei šilta, nei šalta. Jiems kaip tik tai tik į naudą.
    Jau einu, einu.

    • grumlinas parašė:

      Kaip rašiau – nebematau prasmės dalyvauti tame žaidime, kur politikieriams IR BE tokių protestų nei šilta, nei šalta.

  11. proffanas parašė:

    Tei bliamba, nu. Kiek metų neidavau balsuoti- būdavau visų smerkiama balta varna. Iš smerkalų, pamenu, labiausiai patikdavo frazė „nes tavo likimą kiti nuspręs“ 🙂 . Dabar susiruošiau balsuoti, „savo likimą spręsti pats“- ir vėl, žiūriu, mano kailis tapo baltas. Nenustebsiu, jei ir aktyviausi smerkalai bus tie patys, tik kitą dūdą pučiantys. Reiks specialiai pasidomėti.
    Чудеса на виражах… 😀

  12. Taškas parašė:

    „Ir vis dėlto ji sukasi.“

    Yra tik vienas kelias pakeisti tas nesąmones politikoje, pirmiausia – partijose.
    Tas kelias … stoti į partiją ir pakeisti ją, taip, kaip turi būti.
    Vienos tik smulkmenos tam reikia – masiškumo. 🙂 O jo tikrai nebus 🙁
    Ot, ir daro su mumis, ką nori.
    Užburtas ratas, pagal dėsnį „…durnas, nes biednas, biednas, nes durnas, durnas, nes… „

  13. altajus parašė:

    Belieka pasakyti pabaigoje “ Amen“ 🙂
    Aš visiškai tokios pat nuomonės, bet vis gi paskirsiu pusę valandėlės nukulniuoti iki balsavimo vietos. Nors tikrai ne dėl noro balsuoti, o tik susipažinti su kaimelio žmonėmis į kurį persikėlėm gyventi.

    • grumlinas parašė:

      Na, dėl susipažinimo verta tą pusvalandį sugaišti, o kaip su biuleteniu pasielgti – kiekvienam spręsti pačiam….

  14. […] buvau prisižadėjęs boikotuoti rinkimus, kažkaip pajutau, kad mano neatėjimas į rinkimus gali būti neteisingai suprastas ir mano balsas […]