Feed on
Posts
Comments

Ne vienas iš mūsų, matydamas visą tą tradicinių vertybių žlugimą, kuris kasdien vyksta aplinkui, turbūt susimąsto, kas gi atsitiko. Šiaip nieko naujo ar ypatingo – visos aukštai išsivysčusios civilizacijos anksčiau ar vėliau žlunga dėl žmonių noro gyventi patogiai ir tik dėl savęs. Ne išimtis ir dabartinis Vakarų pasaulis, kurio dalimi mes tapome ir kartu su kuriuo vieningai riedame į tolerastijos ir liberastijos išraustą duobę.
Visa tai puikiai parašyta P.J.Buchanan‘o knygoje „Vakarų žūtis“. Mūsų „demokratinėje“ Lietuvoje jis praktiškai nežinomas dėl jo, hmmm, labai jau netolerastiškų pažiūrų turbūt visais globalizmo šalininkų propaguojamos politikos klausimais.
Puiku, kad kolega 8_aukstas apsiėmė išversti kai kuriuos Bjukeneno knygos fragmentus, kuriuos rekomenduoju pasiskaityti. Galite su tuo sutikti, galite nesutikti – bet žinios visada praverčia. Na, aišku, ir laikas parodys, kas gi buvo teisus
Taigi, keletas ištraukėlių-nuorodų iš išverstus 3 fragmentus (tikiuosi, kad jų bus ir daugiau):

Kur dingo vaikai?

F. Skotas Ficdžeraldas kartą pastebėjo: “Turtingieji skiriasi nuo mūsų”. Į ką Hemingvėjus atsakė: “Taip, jie turi pinigų”. Tačiau turint pinigų, turtingieji turi mažiau vaikų negu neturtingi. Naudojant Okamo principą – paprasčiausias paaiškinimas dažniausiai būna pats teisingiausias -, – surizikuosime padaryti prielaidą, kad geriausias gimstamumo Vakaruose kritimo paaiškinimas bus paprasčiausias. Kai amerikiečių vargšai pasiekė vidutinės klasės lygį, vidutinė klasė prisišliejo prie turtingųjų, o turtingieji tapo superturtingais, kiekvieni iš jų priėmė tos visuomenės stilių, kurioje atsidūrė. Visi ėmė mažinti šeimas, pas visus staiga sumažėjo vaikų skaičius. Čia kyla prieštaravimas: kuo turtingesnė tampa šalis, tuo mažiau joje vaikų ir tuo greičiau jos tauta ima išmirti. Visuomenės, kurios yra sukuriamos turint tikslą užtikrinti savo nariams maksimumą pasitenkinimo, laisvės ir laimės, tuo pat metu ruošia šiems žmonėms laidotuves. Naujame šimtmetyje likimas galbūt kompensuos kiniečiams, musulmonams ir lotynų amerikiečiams visus tuos sunkumus, kuriuos jiems teko ištverti. Ir galbūt būtent šioms tautoms lemta artimiausioje ateityje tapti pasaulio valdovėmis. Argi nepasakyta šventame Rašte: “Palaiminti nuolankieji, nes jie paveldi pasaulį?”


Moralės kolapsas

Savo knygoje “Cezaris ir Kristus”, “Civilizacijų istorijos” trečiojoje dalyje, Vilas Diurantas tvirtina, kad Romos imperijos žlugimą lėmė visų pirma “biologinis faktorius”:
“Po Adriano Vakaruose pastebimas žymus gyventojų skaičiaus sumažėjimas… Septimijaus Severo įstatymas užsimena apie penuria hominum – vyrų trūkumą. Graikijoje gyventojų skaičiaus mažėjimas tęsėsi kelis šimtmečius Aleksandrijoje, kuri puikavosi savo gyventojų gausa, vyskupas Dionisijus 250-aisiais mūsų eros metais tesuskaičiavo vos pusę ankstesnio gyventojų skaičiaus. Jis su liūdesiu kalba apie žmogaus giminės mažėjimą ir neišvengiamą išmirimą. Tik barbarų tautos, tiek imperijos viduje, tiek už jos ribų, darėsi vis gausesnės”.
Kodėl mažėjo romėnų?
“Nežiūrint į įstatymišką persekiojimą, klestėjo vaikų žudymas… Seksualiniai žaidimai irgi slopino vaikų gimdymą; panašų efektą davė ir santuokų atidėjimas”
Žemiau Diurantas priduria:
“Greičiausiai įvairių apsisaugojimo būdų, abortų ir vaikžudysčių kombinacija… pasireiškė ne tik skaičiais, bet ir disgeniškai. Patys geriausi vyrai tuokėsi vėliausiai už kitus, gimdė vaikus vėliau už kitus, o mirdavo pirmieji”. Krikščionys vaikų turėjo, pagonys – ne; abortai ir vaikžudystės, mažinusieji pagonių skaičių, krikščionių buvo uždrausti ir prilyginami žmogžudystei. Krikščionys dažnai pagrobdavo žūčiai pasmerktus pagonių mažylius, krikštijo juos ir auklėjo pagal savo tikėjimą, padedant visai bendruomenei.
Kokia ironija! Šiandien nusilpęs, mirštantis krikščioniškas Vakarų pasaulis reikalauja iš trečiojo pasaulio ir musulmonų, kad tie pripažintų kontraceptikus, legalius abortus ir sterilizaciją. Bet kuriems galams toms tautoms sudaryti su mumis savižudišką paktą, jeigu jos ir taip paveldės iš mūsų, be laiko nuėjusių nuo scenos, visą Žemės rutulį?


Naujasis tikėjimas

Naujoji etika remiasi apsišvietimu ir pagarba kitiems. Užfiksuodama krikščionišką etiką įstatymų pavidalu, valstybė pažeidė žmogaus teises. Tačiau mūsų etika, paversta įstatymais, išplečia laisvės ribas ir gina skriaudžiamų mažumų teises.
Iš čia seka teiginys, pateisinantis seksualinį visaleidžiamumą: kadangi prezervatyvai ir abortai yra būtini, kad išvengti nepageidautinų laisvo sekso pasekmių – nuo herpio ir AIDS iki nėštumo, vadinasi jie turi būti prieinami visiems seksualiai aktyviems žmonių giminės atstovams (jeigu prireiks, nors iki vidurinės mokyklos penktokų).
<...>
Politikoje naujasis tikėjimas pasireiškia kaip globalizacija ir skeptiškas požiūris į patriotizmą, kadangi iš istorijos yra žinoma, kad pernelyg didelė meilė savo šaliai neretai sukeldavo įtarimų kaimynų atžvilgiu, ir, galiausiai, baigdavosi karais. Civilizacijų istorija – tai karų istorija, todėl naujasis tikėjimas ruošiasi sunaikinti nacijas ir nacionalines valstybes. Pritarimas JTO, užsienio pagalbai, sutartims dėl pėstininkų inų uždraudimo, branduolinio ginklo nenaudojimo ir karinių nusikaltėlių išdavimo, o taip pat skurdžiausių šalių atleidimas nuo skolų – štai “progresyvaus” žmogaus ir “progresyvaus” politiko požymiai. Kai tik atsiranda naujas nevalstybinis darinys – ar tai būtų Pasaulio prekybos organizacija, Kioto protokolas ar tarptautinis teismas prie JTO – revoliucija tuojau pat ragina perduoti valdžią iš atitinkamų nacionalinių organų į šių virštautinių ir viršvalstybinių darinių rankas.

9 Responses to “Nepolitikuojant apie politiką – biškis reklamos”

  1. poctipikasso parašė:

    Skaitau fragmentą „Kur dingo vaikai“ – tikrai verta dėmesio knyga. Ačiū už nuorodą:)

  2. scania parašė:

    Mintis kaip ir į temą – jei visi turėtų sočiai pinigų – niekas nieko nedirbtų 😀
    Kai žmogui gerai – nieko jis nenori, nei vaikų, nei demokratijos 😀

  3. Adis parašė:

    Wow, šitą dalyką kažkas ir į lietuvių kalbą verčia?

    PAGARBA.

  4. poctipikasso parašė:

    Pritariu Adžiui – vertėjas šaunuolis

  5. vyr parašė:

    o pas mus tai paradoksų kraštas net pagal šitą veikalą – turtais neaptekę, o demografija down. Kaip čia taip yra, kad semiam tik vakarų civilizacijos minusus, o pliusų kažko mažiau? Kur čia šmėstelėjo įrašas apie 1928 m. prognozes, kad Lietuvoje 2010 metais turėjo būti 8 mln. populiacija. Karas, aišku, paėmė savo, bet vis vien.

    • grumlinas parašė:

      -> vyr – tai kad turbūt ne vien prabagotėjimas (kurį vėgi reikia skaičiuoti santykiniais skaičiais, o ne absoliučiais), o visa eilė faktorių, kurių vienas tam tikrai visuomesnės daliai absol-priešingas – nuskurdimas tiek, kad vaikų baisu ir turėti, nes jiems nesuteiksi tinkamų sąlygų – užpuls visokie kovotojai ir komisijos