Feed on
Posts
Comments

Kažkaip prisiminiau tokį mažumėlę juokingą dalyką. Nesu komiksų gerbėjas ar žinovas, bet tenka susidurti su jų herojais, renkant fantastines iliustracijas, o ir visokiose e-bibliotekose to gero prikrauta. Žinojau, kad komiksų herojai skirstomi į geriečius ir blogiečius, ir to man užteko. Tik va staiga sužinojau, kad juos galima priskirti ir vienai ar kitai religijai. Tiesą pasakius, man nuo to nei šilta, nei šalta, tačiau visdėlto kilo susidomėjimas, kaip gi tas padaryta. Nu glupstwos, kaip aš ir tikėjausi, labai primenančios viduramžių teologų ginčius, kiek gi velnių telpa ant adatos galiuko. Vienintelis pozityvus dalykas – suvokiau, kad tų herojų yra žymiai daugiau, nei galiu įsivaizduoti. Ir visi jie yra arba gėrio, arba blogio pusėje. Tai va ir pagailo amerikoniukų, kurie su tais komiksais auga ir visa tai į galveles susideda. Gal todėl paskui pasaulį ir mato juodai-baltą. Nors šiaip jis nei tai margas, kaip mato kiti, nei tai pilnas pilkšvų pustonių, kaip mato kiti.
O čia herojai-katalikai. Nu faina minia raguotų-raumenuotų-kaukiuotų-papuotų margučių…

5 Responses to “Pop-kultūra: Komiksų herojai ir religija”

  1. Skotas parašė:

    Taigi ne su visais auga – atsirenka matyt 🙂 Beje sitie matyti kazkiek… reikejo kokiu nors indisku heroju mestelt 😀

  2. grumlinas parašė:

    Nu kad aš taisd komiksais neypač domiuosi, tai apie indiškus net nežinau. Nors va po vieną inetinę biblioteką naršant nustebino prancūziškų komiksų gausa.
    O šitie – geriausiai atspindi pop-kultūrą ir pagrindinį credo: „Tau trenkė į kairį žandą? Tvok jam į snuklį!“

  3. Skotas parašė:

    Indisku komiksu nezinai? O visas Krsna reikalas?:D He he…

  4. Siesta parašė:

    prancūziškų komiksų yra bet kokiam skoniui ir visiems pagal amžių 🙂 mane irgi labai stebino. prancūzų kultūros centre visas atskiras stendas tam paskirtas ir vis papildomas.

    • grumlinas parašė:

      Taip, jie įdomūs ir kažkiek skiriasi nuo amerikoniškų – parsipūčiau ir peržiūrėjau kelis