Feed on
Posts
Comments

Gana įdomi einamojo politinio momento™ apžvalga ir medžiaga apąstymams:
Kubiliaus vyriausybė, kol kas dar tempianti be didesnių maištų, neturėtų žvelgti į biudžeto skylę, kaip vien į ekonominę bėdą – tai ir politinės visuomenės reakcijos pasekmė. Tai, kad televizoriuje nematome kasdieninių riaušių – dar nereiškia, kad jų nėra. Smulkūs maištai vyksta kasdien, tik įgauna kitą pavidalą: tai nuslėpti mokesčiai ir bilietai svečias šalis. Manyčiau, tik laiko klausimas, kada atsiras politinė partija, kuri pradės šiuos kovos metodus deklaruoti viešai, skelbdama šūkius apie tai, kad mokėdamas mokesčius, remi nekenčiamą valdžią, mokesčių slėpimas – tai kiekvieno lietuvio pareiga, o išvykimas į užsienį – pilietinio pasipriešinimo būdas.
Revoliucinė simptomatika bado akis: apačios nenori, o viršūnės negali. Valdžia, atrodytų, atstovauja neaiškių grupuočių interesus (ką reiškia jau vien sąsajos su LLRI bei iki šiol atmetami progresiniai ir NT mokesčiai), o realių problemų sprendimą neretai keičia absurdiškais ideologiniais žingsniais, nukreiptais į moralės gerinimą – šeimos koncepcijos ir nepilnamečių apsaugos įstatymai – puikūs pavyzdžiai. Prezidentė Dalia Grybauskaitė, rinkimus laimėjusi taip, lyg būtų šventoji gelbėtoja – irgi simptomas: žmonės nesitiki realių veiksmų, jie telaukia stebuklo. Drąsiaus Kedžio istorija – tik demonstruoja priešpriešos tarp valdžios ir piliečių mastus. Žurnalistų sekimo skandalas – tik patvirtina, kad valdžia irgi turi negeras nuojautas. Ir žinoma, ryškiausiai viską rodo jau aptarta masinė emigracija bei šešėlin besislepiantis verslas.

Teisus autorius ar ne – nežinau, bet apie tai, kas dedasi Lietovoje, galiu pasakyti savo komentaru minėtame įraše:
Racijos yra. Ypač apie apsauginį emigracijos vožtuvą, kuris savo laiku gelbėjo ir Smetonos valdžią. Ir gelbėjo taip efektyviai, kad revoliucinei situacijai sudaryti revoliucijos varančiosioms jėgoms teko atvažiuoti raudonžvaigždžiais tankais. Ką tuo noriu pasakyti? Nežinau, tiesiog aišku, kad mūsų visuomnenė sėkmingai saliamizuota. Vietos revoliucinei partijai yra, bet realios bazės kaip ir ne.

One Response to “Revoliucinė situacija Lietuvoje?”

  1. Ikaras parašė:

    Moki mokescius-Valinsko Baukutei ant dzipo renki… Linksmu laiku sulaukem 🙂