Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 66 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos
Birth
1945 – Roger Glover, British bassist (Deep Purple)

Nors žvelgiant iš politiškai-karybinių interesų, ši diena man būtų pažymėtina kaip Sovietinės Rusijos agresijos prieš Suomiją 1939 metais (Sovietų-suomių karas, Žiemos karas) pradžia, bet tiek jau to – Deep Purple kur kas artimesni širdžiai nei seniai pasibaigusios kovos, kur RKKA pasirodė visiški nusmuktkelniai ir tik milžiniškų aukų bei didžiulės persvaros pagalba privertė suomius paprašyti taikos.
Vienžo, Parpalai yra jėga, savo laiku kvėpavome jais, užsidėję ausines ir atsukę audiogazą iki dugno. Vieni iš tų, kurie sukūrė heavy-rock. Kai pagalvoji – iki jų iš esmės to nebuvo. Keista suvokti, kad kažkada nebuvo to, kas yra dabar. Anyway – gazas-dugnas, kaip kad prieš 30 metų!

Deep Purple – Burn

11 Responses to “Lapkričio 30 prieš NN metų”

  1. liuka parašė:

    jo „parpalu“ vargonai vezzzzzzz…..
    ypac sioje kompzicijoje
    http://www.youtube.com/watch?v=PfAWReBmxEs

    • grumlinas parašė:

      Child in Time išvis kažkas super…

      • Andu parašė:

        …kiek vėlesnis gabalas – iš 1998 albumo „Abandon“. Nors jame man labiausiai patiko „Don’t make me happy“ (rekomenduoju), bet šis, „69“ yra ypatingas – jis skirtas turimo automobilio testavimui 🙂 Išsirenki vingiuotą vieškelį, garsas iki galo, gazas -dugnas ir… тормоза придумал трус! – šį testą praėjo Audi 80 (’78), 2 BX-ai ir 2 XM-ai …. 🙂
        Enjoy: http://www.youtube.com/watch?v=_wyBZciCE6E

  2. osia parašė:

    Viena iš mano mėgstamiausių grupių. Gal p.grumlinas žino dar kietų roko grupių apart parpalų, grojusių Montreux jazzo festivaliuose?