Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 216 metų
Trumpa frazė iš Wikipedijos
1795 – Partitions of Poland: Stanislaus August Poniatowski, the last king of independent Poland, is forced to abdicate and is exiled to Russia.

Kai pagalvoji – tai nelabai koknkrečiai aišku, ką tas Lietuvos kooperatyvas su Lenkija davė Lietuvai. Na, krikštą pagal Vakarų papročius, patapom katalikais, ne pravoslavais, tą užskaitom. Kas dar? Ryšį su Vakarais? Mužikui, knisančiam žemę, tas ryšys taip ir nepasimatė, o va aristokratija nulenkėjo. Na, ir amžini nesibaigiantys lenkų konfliktai su Rusija, su kuria Lietuva iki tol turėjo ir draugystę, ir dinastinius ryšius. Nors į ką ta draugystė ir dinastiniai ryšiai būtų pavirtę, abejonių nekyla, pažvelgus į Rusijos carų veiklą.
Aj, apie tą paskutinį Žečpospolitos karalių reikėjho kažką protingo parašyti. O ką parašysi, jei jis lietuviškai nemokėjo, nors Žečpospolitos herbe Vytis puikavosi. Vienžo, tuščia vieta Lietuvos istorijoje.

4 Responses to “Lapkričio 25 prieš NN metų”

  1. Latras parašė:

    Kol mes neturėsime kokių 500 Leopardų ar Abramsų-bet kokia sąjunga mums bus…Dar geresnės ekonomikos reikia.Ir kokio Zuoko valdžioje.Tik tiek.

    • grumlinas parašė:

      Na, tiek lepiordų-abraomų mums neįpirkti… o va kaslink ekonomikos ir Zuokiaus valdžioje… Zuokius jau valdžioje, belieka Lietuvoje rasti kokią nors ekonomiką

  2. Yo! parašė:

    ir ne leopoldus su abraomu reikia pirkti, nebent savo lebensrauma i Latvija plestumem. Pakaktu mum is zingeriu su patrijotais, nes meshkos rimtas dalykas…