Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 71 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
Birth
1940 – John Lennon, British musician and songwriter (The Beatles) (d. 1980)

Lenonui šiandien būtų sukakę 71 metai. Nu užmušk mane vietoje – neįmanomas dalykas, kad jis būtų toks senas. Laikas kažkaip pagailėjo Bitlų, nes jie tiek sugebėjo laiku (ar nelaiku, kaip pažiūrėsi) išsiskirti ir sugebėjo atsilaikyti pagundai tapti užgesusiomis žvaigždėmis, t.y. daryti biznį iš savo senų gabalų, ničnieko naujo nebesukurdami, kaip kad nemažai tokių užgesusių žvaigždžių klajoja po pasaulį, išnaudodamos savo senų gerbėjų nostalgiją. Gal todėl jie amžinai jauni – mano atmintyje.
Prisimenu, kaip sužinojau apie Lenono nužudymą ir kaip tai mane sukrėtė. Kažkaip sugebėjau nueiti į paskaitas ir apie tai pasakiau vienam grupiokui, kuris labai domėjosi muzika. Jo abejinga reakcija mane gerokai nustebino, netgi kažkiek įžeidė. Tik jis po kelių minučių priėjo ir paklausė: „Klausyk, tai kas vistik mirė?“ Man atsakius, kad Lenonas, jis tesugebėjo sumurmėti: „O aš kažkaip supainiojau su Ringo Staru, kurį nelabai mėgstu…“ ir išėjo iš paskaitų. Manęs irgi užteko tik kuriam laikui, paskui ir aš išėjau pasivaikščioti ir pamąstyti, kaip visdėlto gyvenimas susiklostė – kadaise jie buvo nusipiešę piešinį, kaipjie atrodys sulaukę 60ties, bet Lenonas tesulaukė 40ties…

John Lennon – Jealous Guy

6 Responses to “Spalio 9 prieš NN metų”

  1. Adas parašė:

    Internete galima rasti filmų seriją – 8 filmai po valandą su viršum, išsamiausia Beatles istorija nuo A iki Z. Kaip tik dabar vakarais žiūriu.

  2. grumlinas parašė:

    Kai pagalvoji – retas kuris iš atlikėjų per tokį trumpą laiką padarė tokią įtaką ne tik tolimesniam muzikos vystymuisi, bet ir jaunimo kultūros vystymuisi, kaip Bitlai

  3. vyr parašė:

    klipo pačioje pabaigoje kas ten vyksta? Jis Elvį mėgdžioja?

  4. liuka parašė:

    l.gera parinkai daina.bet sis variantas 50kart geresnis 😉
    http://www.youtube.com/watch?v=kVpcogStpOs&feature=related
    man Lenonas susigadino savo marke kai pradejo USA persikeles komunistuoti(tiksliau LSD ir kanapele suminkstino smegenis)