Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 156 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1855 – Indian Wars: in Nebraska, 700 soldiers under United States General William S. Harney avenge the Grattan Massacre by attacking a Sioux village and killing 100 between men, women and children.

Na ką, beveik tradicinis amerikiečių kovos būdas – žymiai didesnėmis ir galingesnėmis pajėgomis užpulti žymiai silpnesnį priešą, išžudyti kiek galima daugiau beginklių ir tai paskelbti kaip miklžinišką pergalę. Laimei, šitokių „pergalių“ gėda buvo nuplauta Antrojo pasaulinio karo ir Korėjos karo metu.

2009: Šiandien prieš 42 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1967 – Dagen H in Sweden: traffic changes from driving on the left to driving on the right overnight.

Va už ką gerbiu švedus, tai už jų sugebėjimą pereiti nuo kairiapusio eismo prie dešiniapusio, nežiūrint viso to bardako, kuris kilo perėjimo dieną 😀
Šiaip švedai nebuvo vieninteliai Europoje, pakeitę eismo kryptį – tą savo laiku padarė ir suomiai. Taigi dabar Europoje beliko dvi valstybės – Didžioji Britanija ir Airija, kurios dėl savo padėties salose gali leisti sau važinėti „prieš eismą“. Ir blogiausia, kad iš ten parvyksta daugybė tautiečių, kurie važinėdami savo „kreivomis“ mašinomis nekart sukelia avarines situacijas. Tad ko gero, puiku būtų, jei vistik Lietuvoje būtų uždrausta važinėti automobiliais su vairu dešinėje.

8 Responses to “Rugsėjo 3 prieš NN metų”

  1. scania parašė:

    Vienintelis argumentas už eismą kairiąja puse – tai nissan skyline. Bet ir tas Japonijoje. O ir nebegaminamas 😀

  2. grumlinas parašė:

    Nu jooo – dėl vieno modelio… 😀

  3. ewal parašė:

    jeigu pradėtų drausti, garantuotai atsirastų kritikų, kurie apeliuotų į pažeidžiamas žmogaus teises ir bitchintų Seimą, kad tasai visai nesistengia padaryti juos laimingais ir pasiturinčiais, o vien mėgaujasi draudimais.

  4. grumlinas parašė:

    Nu jooo – visuomet pas mus atsiranda bent vienas pi*dukas, kuriam netinka tai, kas tinka dauguma – kaip kad daugybė namų nergali būti renovuoti, nes yra vienas kitas „prieš“

  5. ewal parašė:

    😀 galima ir pisduką suprast… Jeigu žmogus neturi pajamų… Man tų labiausiai gaila. Mūsų namą renovavo, visų neatsiklausę – atrodo 51% sutikimų užteko ar 80%, tiksliai net nežinau. Nesidomėjau, bet matyt kitiems buvo stipriai nepyragai. Truputį nesmagu, žinoma. Juk gyvi žmonės, ne šiukšlių konteineriai, kad pastumtum į šoną. Kita vertus, čia – kapitalizmas: neišgali – ieškokis kažko kukliau, kur išgalėtum. Dar galima guostis formule, kad gyvenimo idealaus nebūna. Bet saves taip lengvai apgauti neišeina.

  6. grumlinas parašė:

    Jei žmogus neturi pajamų – kita istorija, kuri yra skausminga.

  7. troy parašė:

    Švedai daug gali.. matyt laikas pasiduoti jų valdymui… ir ant seimo sutaupytume…

  8. grumlinas parašė:

    -› troy – jooo, ir istorinę bendravimo patirtį turime 😉