Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš prieš 6 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
Death
2005 – Karl Mueller, American bassist (Soul Asylum) (b. 1962)

Nežinau, kaip jums, bet man nuo Runaway Train netgi pagaugai praeina…

Soul Asylum – Runaway Train


2009: Šiandien prieš prieš 133 ir 132 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1876 – Indian Wars: Battle of the Rosebud – 1,500 Sioux and Cheyenne led by Crazy Horse beat back General George Crook’s forces at Rosebud Creek in Montana Territory.

1877 – Indian Wars: Battle of White Bird Canyon – the Nez Perce defeat the US Cavalry at White Bird Canyon in the Idaho Territory.

Net keista pasidarė – dvi indėnų pergalės prieš amerkiečių kariuomenę tą pačią dieną, tik metų skirtumu.
Pagalvojau apie tai, kad vaikystėje, skaitydami knygas ar žiūrėdami apie indėnus, mes visda būdavome indėnų pusėje. Turbūt niekados nepalaikėme jų priešų, ar tai būtų negeriečiai-kaubojai, ar amerikiečių kariuomenė. Turbūt tuo mes ir skiriamės nuo amerikiečių, kurie visados kūrė filmus, kuriuose blogieji puslaukiniai indėnai visada pralaimėdavo geriesiems baltiesiems kaubojams ar šauniajai amerikiečių kariuomenei. Šaunieji indėnai – tai yra europietiškasis požiūris, suformuotas dar garsiojo Karlo Majaus. O amerikiečiai – ką gi, jiems visda reikėjo pateisinti savo agresiją, užgrobiant indėnų žemes ir išžudant jų gyventojus. Kitaip nebūtų buvę tos didžiosios Amerikos, kuri du kartus gelbėjo Europą pasaulinių karų metais. Didžiosios Amerikos, pastatytos ant indėnų civilizacijos griuvėsių, gausiai palaistytų indėmų krauju.
Vat ir žinok, žmogau, kas čia teisus…

6 Responses to “Birželio 17 prieš NN metų”

  1. day parašė:

    Sveiki.
    Dėl pagaugų.
    Turbūt ten žodžiai geri…..

  2. Day parašė:

    Sveiki.
    Suprantu tik muzikinę kalbą (ypač kai nesuprantu žodžių), o muzika prasideda ten kur baigiasi žodžiai, arba žodžiais neišeina pasakyti. Taigi man suprantama kalba ten labai mažai kalbama………..
    Aišku iš dalies tai mano problema………