Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 44 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1967 – Six-Day War: President Gamal Abdel Nasser of Egypt demands dismantling of the peace-keeping UN Emergency Force in Egypt.

Pagalvojau, kaip visdėlto klaidingi vieno ar kito valstybinio lyderio asmeniniai sprendimai gali nulemti tam tikro regiono ar net pasaulio vystymąsi daugeliui metų į priekį. Nebūtų Naseras nutaręs, kad jo kariuomenė gali įveikti Izraelį ir nepradėjęs pasiruošimo karui įtampos didinimu – iš pradžių SNO taikdarių pašalinimas iš Sinajaus, paskui Tirano sąsiaurio blokada – ko gero, Izraelis nebūtų pasiryžęs smogti prevencinių smūgių, pavirtusių garsiuoju Šešiadieniu karu. Gazos sektorius tebepriklausytų Egiptui, Vakarų krantas – Jordanijai, ir visas vargas dėl palestiniečių-pabėgėlių gultų ant pačių arabų galvų… O turint omenyje tų arabų režimų nesicackinimą su bet kokia nenumatyta opozicija – jokių Hamazų tikrai nebūtų… Visas bla-bla appie nepriklausomą Palestinos valstybę būtų pačių arabų vidinis reikalas, nes Izraelis sėdėtų sau tarptautiškia pripažintose ribose ir jam beliktų kartkartėm patvatyti kokius įlindusius teroristus 😉 Bet Naseras nusprendė kitaip, ir pasaulio istorija pasisuko ta kryptimi, kuria mes einame

2009: Šiandien prieš 327 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1682 – Bartholomew Roberts, Welsh pirate (d. 1722)

Hmmm, regis domiuosi istorija, tačiau kažkaip apie šį piratą nebuvau girdėjęs 🙁 Pasirodo, mano žinomi garsiausi to meto piratai Juodabarzdis ir Kapitonas Kidas atsiliko nuo jo pagal užgrobtų laivų skaičių – virš 470 laivų. Kai pagalvoji – ne vienas laivynas galiėtų būti sudarytas iš tiek laivų.
Vienžod – gyveni ir mokaisi. Apie įdomią asmenybę sužinojau va taip netyčia.

Comments are closed.