Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 220 metų
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1791 – Abiejų Tautų Respublikoje paskelbta Gegužės 3-osios Konstitucija, antroji pasaulyje rašytinė konstitucija (po JAV Konstitucijos). Ja panaikinta veto teisė, o karaliaus sostas paskelbtas paveldimu;

Yra dalykų, kuriuos mes, varomi mums diegiamų nacionalistinių mitų, bevelyjame užmiršti – negi kas nors, kas buvo sukurta Abiejų Tautų Respublikoje, buvo GERA? Taip ir su Gegužės 3-iosios Konstitucija – kas iš lietuviškų patreotų apie ją yra girdėjęs?

2009: Šiandien prieš 31 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1978 – The first unsolicited bulk commercial e-mail (which would later become known as „spam“) is sent by a Digital Equipment Corporation marketing representative to every ARPANET address on the west coast of the United States.

Na va, turime ir spamo gimtadienį. Niekad nebūčiau pagalvojęs, kad e-spamas buvo platinamas jau tuomet, kai Interneto (tokio, kaip mes jį pažįstame) dar net nebuvo. Įdomus faktas, vertas dėmesio.
Kasryt, atėjęs darban, peržiūriu softo atrūšiuotus įtartinus laiškus, kartkartėm iš jų išžvejoju netyčia pakliuvusį gerą, „normalioje“ pašto dėžutėje prasivalau prasprūdusias pro tinklus šiukšles. Standartinė iki įkyrumo procedūra.
O juk kadaise visa tai turėjo užgimti. Iš viso, mane nuolat stebina faktas, kad VISKAS, kas supa mus, turėjo būti kažkada išrasta ir panaudota pirmą sykį.

10 Responses to “Gegužės 3 prieš NN metų”

  1. scania parašė:

    Kitaip suformuluočiau: stebina, kad kiekvienas daiktas yra išrastas. Kad kiekvieną daiktą kažkas turėjo sugalvoti tiesiog iš oro, nes nebuvo pavyzdžių 🙂
    Šiaip gyvenime pasirinkau poziciją žavėtis tuo, ką matau. Žymiai geresnė nuotaika lydi per gyvenimą, nei kad būčiau pasirinkęs „nieko naujo, nieko įdomaus, visur tas pats … organika“ 🙂 Ypač patinka išradingos, netikėtos mintys, sprendimai.
    Vat šita mintis apie pirmą kartą – kaip tik tokia netikėta 🙂

  2. grumlinas parašė:

    Yep, ir aš laikausi žavėtis-visa-tuo-kas-supa-mus pozicijos. Nes iš tikrųjų pasaulis pilnas įdomių dalykų, kuriuos reikia skubėti pažinti.

  3. Taškas parašė:

    Komplimentai Grumlinui.
    Apie gegužės 3 Konstituciją šiandien parašė tik jis. Nepatikėjau, galvojau nebemoku susirasti straipsnio Lietrydyje, Alfoje, Balse ir pan. Neradau, tada pagooglinau „gegužės 3-iosios konstitucija“. Atsidarė:
    1. wikipedia
    2.palėpė
    3. Rakausko ŽR (sic!)

  4. Njaa parašė:

    Baikit apie tuos stebėjimusisiusisius, chebra, ba kažkokia rimtai nesveika jaučiuos. 😐

    • grumlinas parašė:

      Tai kad aš vis nenustoju stebėtis, kaip kokia šešiolikinė, per užpakalį pliaukštelėta

      • Njaa parašė:

        Tai vat, už mane jaunesnis, taip išein… 🙁

        • grumlinas parašė:

          Nieko, ir tau viskas dar prieš akis. Suvaikėjimas, ta prasme 😉

          • Njaa parašė:

            Tai kad aš dar suaugt ne visai spėjau, o čia jau senatvė prisivijo… ką daryt, ką daryt?!!!

            • grumlinas parašė:

              Hmmm… Aš va pasirinkau suvaikėjimą, tai visa neblogai gaunasi – pafotkyju (ko vaikystė/paauglystėje nedariau), tai LEGO pakonstruoju (ko anuomet neturtėjau), tai parašinėju į blogą ne apie kokias Lietuvą-kamuojančias-problemas™, o a pie visokius (kai kada tik man vienam) įdomius niekelius