Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 30 metų
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1981 – Xerox PARC introduces the computer mouse.

Tai galėjo nuskambėti, kaip kad Xerox sukūrė kompiuterinę pelę, tačiau iš tikrųjų ji buvo užpatentuota dar 1963aisiais Douglas Engelbart, bet patentas pasibaigė anksčiau, nei jis buvo pritaikytas praktiškai. Vėliau pelę dar kartą „išrado“ Telefunken 😉
Vienžo, pelė švenčia 30 metų jubiliejų.
A propos: pati pirmoji pelė buvo sukurta dar 1952aisiais, bet tai buvo slaptas karinis projektas, tad ji nebuvo užpatentuota.

2009: Šiandien prieš 4 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
2005 – The Superjumbo jet aircraft Airbus A380 makes its first flight from Toulouse, France.

Ilgą laiką (nuo 1970ųjų), kalbėdami apie didžiausią pasaulyje keleivinį lėktuvą, visada turėdavome galvoje Boeing 747. Amerikiečiai visad buvo lyderiai didžiųjų keleivinių lėktuvų srityje, kaip kad Tarybų Sąjunga – karinių transportinių lėktuvų srityje. Jungtinė Europos korporacija Airbus, turėjusi ambicingą tikslą pamažu, bet užtikrintai padaryti galą amerikiečių vienvaldystei keleivinio transporto srityje. Ir tai vyko, kuriant vis naujus Airbus modelius, kol pagaliau viskas buvo apvainikuota Airbus 380, palikusiu Boeing 747 ganėtinai užpakalyje. Europa parodė, kad ji sugeba dirbti taikingų technologijų srityje, tuo tarpu amerikeičiai, užsiciklinę karinės aviatechnikos kūrime, čia atsiliko.

8 Responses to “Balandžio 27 prieš NN metų”

  1. pričkus parašė:

    Tai iki šiol byra Telefunkenui nuo kiekvienos pelės?

  2. troy parašė:

    Boeing nemirė, kompanija virina pelnus, o dirbtinis Europos aviakūrinys yra toks kaip ir nepelningas…

  3. scania parašė:

    Pelės gyvenimas suskaičiuotas. Glostomi ekranai, valdymas mintimis…